VÅRA OBJEKT

Välskött stuga på Kölnans bästa läge med fri utsikt!

Högst upp på området, med fri utsikt över det skånska odlingslandskapet, finner ni detta drömläge. Siluetterna av Malmö och Lund anas i fjärran. Det är ett mycket kort avstånd till den egna parkeringen. Nuvarande ägare köpte stugan 1978 och har vårdat och förädlat den väl sen dess. Här finns även en isolerad gäststuga på 10kvm med extra sovplats. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
50 Kvm
Biarea
16 Kvm
Tomtarea
300 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1971
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
7.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
11.458 kr/år
Driftkostnad - Totalt
20.458 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


En kort promenad från den egna parkeringsplatsen kommer ni till denna stuga som ligger som nr 2 uppe på gräddhyllan. Ett stensatt uteplats med taköverhäng ger skugga heta dagar. Bredvid leder entrén in till verandan. Här är 11kvm vilket med stugans övriga 39kvm ger ca 50kvm invändig yta. Verandan har trätak, 3-glasfönster, sommargula väggar och laminatgolv. Läget är högt och ger utsikt över den välvårdade tomten.

Stora glasfönster mot vardagsrummet ger fin kontakt mellan ytorna. Takhöjden är 230cm i stugan och ytskikten är fräscha. Golvet är ett välskött brädgolv. Vardagsrummet har trätak och innerdelen till värmepumpen sprider önskad temperatur på ett effektivt vis.

Köket är byggt i vinkel med en matplats för fyra med fönster åt väster. Utrustningen består av spis/ugn från ElektroHelios, kyl från Electrolux ( frys i gäststugan) och en rostfri diskbänk med två hoar.

Sovrummet har plats för en dubbelsäng samt förvaring på gaveln. Utsikten mot de öppna fälten och trädallén är makalös.

Badrummet är helkaklat och har generösa ytor för dusch, WC och tvättställ. Badrummet uppfördes 2004 och ägaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört.

 

En trappa på stugans gavel leder ner till källaren med ett förråd på ca 6kvm med ståhöjd och lägre höjd i förlängningen. Här står varmvattenberedaren på 60L.

En gäststuga på 10kvm har öppet till nock och två sängar. Här står även en frys.

 

Vårdträdet är en ek och här växer även röda/svarta vinbär, hallon och björnbär.

I den årliga avgiften till föreningen på 11 458kr ingår arrende, vatten, avlopp, parkering mm. Avgiften är inräknad i den totala uppskattade driftskostnaden på 20 458kr. Stugan har alltid haft underhållsvärme på vintern och hade en förbrukning på 2925KWh förra året.

Taxeringsvärdet föreslås bli 596 000kr för 2024.

2004 Helkaklat badrum

2021 Nytt staket

2017 Nytt papptak

2022 Ny dörr, Ny kyl. Ny frys. Ny Luft/Luft värmepump

2023 Ny varmvattenberedare på 60L.

Stugan byggdes 1971 och säljaren köpte stugan 1978 så det finns information om all renovering.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

Det finns automatsäkringar och jordfelsbrytare.

 

 

 


kölnan


Se föreningens hemsida www.kolnan.se

Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i Malmö Stad för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.

Arrendekontraktet mot Malmö Stad löper på fem år och omförhandlas 2027-03-31
 
Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.

Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. Var därför lite skeptisk till om bankerna ger er ett lånelöfte för att köpa stugan då de ibland missuppfattar att det inte rör sig om en friköpt fastighet och inte en kolonistuga som är fallet här.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Då vi säljer flest stugor i Malmö har vi ett stort spekulantregister som vi kontaktar med sms när vi lägger ut din stuga till försäljning. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

820.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.