VÅRA OBJEKT

Blått ett paradis på Mossängen!

Många har varit nyfiken på denna välvårdade kolonistuga i hjärtat av Mossängen. Trädgården är fantastisk med elefantgräs och vildvin. Ägaren har sen han köpte stugan 2009 förädlat kolonin till att bli ett paradis med trädeck, skärmtak och pergola i högsta klass. Själva stugan kännetecknas av stora ytor och fina materialval. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Boarea
50 Kvm
Biarea
26 Kvm
Tomtarea
380 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1950-tal
Fönster
2-glas och 3-glas
TV & Internet
WiFi antenn finns
Tak
Papptak 2012
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
7.500 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
18.500 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Ett trädeck med tillhörande skärmtak på 15kvm är en fantastisk socialyta helt utan insyn. Härifrån går man in i ett rustikt korridorskök med luckor och bänkskivor av ek. Utrustningen består av spis/ugn från Elektrolux, kyl/frys från ElektroHelios och kolfilterfläkt.

Vardagsrummet har vita väggar och ett snyggt golv av eklaminat. En halv vägg delar av mot verandadelen vilket ger en total boyta av ca 50kvm med verandan. Här kan man duka upp till ett stort sällskap med stora fönsterpartier mot trädgården i söder. Det finns dubbeldörrar mellan verandan och den stensatta uteplatsen i söder.

Sovrummet är stort med gott om plats för både dubbelsäng och klädförvaring.

En liten hall från vardagsrummet leder in till badrummet som har våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns en stor duschplats, WC, tvättställ och vädringsfönster.

Från utsidan finns ett litet förråd med varmvattenberedaren på 60L.

 

Skärmtaket på 15kvm har ett bra mycket större trädeck än bara under skärmtaket med sol hela dagen. På kvällen finns en nyare pergola med trädeck där man kan njuta av dagens sista timmar.

2009 Ägaren köper stugan

2010 Nytt trädeck

2012 Flytspacklat grunden ( gjuten platta ) och lagt nya golv. Nytt elsystem med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Nytt papptak.

2015 Byggt pergola med trädeck 

2018 Plåtarbete runt taket.

 

Det finns en fristående bod med två avdelningar. En låsbar del på 7kvm med el och en mer öppen del på 4kvm. Det finns odlingslådor med goda skördar av sparris och rabarber. Elefantgräs och vildvin kantar tomten och ger ett gott insynsskydd.

Inventarier ( ej tavlor) och redskap så som motorgräsklippare kan ingå i köpet.

Stugan är ansluten till områdets WiFi.

I den årliga avgiften på 9000kr till föreningen ingår vatten, avlopp, arrende mm. Avgiften är inräknad i den årliga driftskostnaden på 18 500kr. Elkostnaden är relativt hög då denna stuga har varit uppvärmd med luft/luft värmepumpen året runt. Isoleringen är god men det kostar att hålla ca 16 grader på vintern.

Stugans taxeringsvärde är 258 000kr.

 

 


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Man kan få WiFi via föreningen för 550kr/år. Parkering kostar 600kr/år.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

845.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.