VÅRA OBJEKT

Fantastisk stuga på Elinelund!

Välkommen till en av de finare stugorna på Elinelund. Här njuter av du en välvårdad trädgård med skärmtak och prydliga uteplatser i soligt och insynsskyddat läge. Stugan har två sovrum och öppet till nock i vardagsrum och kök vilket ger en härlig rymd. Stugan renoverades 2013 och har fräscht badrum med WC, kaklad dusch och modernt kök med diskmaskin. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.



OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Elinelund
Boarea
46 Kvm
Biarea
4 Kvm
Tomtarea
379 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1950-tal
Fönster
2-glas
TV & Internet
Möjligt att ansluta sig till föreningens WiFi. För detta krävs inköp av antenn och en router för ca 3000kr. Därutöver kostar driften 500kr/år.
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.700 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.314 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.014 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


Stugan


På bra läge som stuga nr 3 från parkeringen, vilket många uppskattar, finner ni denna välvårdade pärla. Entrén leder in till en praktisk hall med plats för ytterkläderna.

Direkt till höger finner ni badrummet med klinkergolv, kaklad duschhörna med skjutdörrar av glas, WC, tvättställ, toppmatad tvättmaskin från Hoover och varmvattenberedare från Metro Therm.

Sovrum 1 ligger mitt i mot badrummet. Här är plats för två sängar. Här är klinkergolv, vitlaserat trätak och fönster i två väderstreck.

Kök och vardagsrum har öppet till nock med snyggt presenterade takstolar. Den höga takhöjden ger en härlig rymd och trivsel i de sociala utrymmena. En skänk delar av vardagsrummet från det kompletta köket. Utrustningen består av kyl/frys från Whirlpool, spis/ugn från Bosch, diskmaskin från Bosch och en stor diskho med 1-greppsblandare. Innerdelen till luft/luft värmepumpen är perfekt placerad på högt läge och sprider önskad temperatur i stugan.

Vardagsrummet har ett stort fönster i väster som ger fin kontakt med trädgården.

På väg till Sovrum 2 finns ett utrymme som med fördel kan användas till arbetsplats eller klädkammare. 

Sovrum 2 har plats för en 120cm säng och här finns en egen utgång till trädgården.

 

På den välskötta tomten finner ni ett skärmtak med öppning åt väster och vindskydd i andra riktningar. Ett centralt placerat vårdträd ger skugga heta dagar. Söder om skärmtaket finns ett nyare trädäck i soligt läge. En fristående bod på 4kvm förvarar alla redskap.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 9000kr ingår arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den uppskattade driftskostnaden på 14 014kr/år. En fast parkeringsplats kan hyras för 600kr/år.

Byggnadens taxeringsvärde 2023 var 361 000kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.


Elinelund


Elinelunds sommarstads koloniförening är en ”oas i staden” och ligger i sydvästra Malmö.

Elinelunds sommarstad bildades 1949 och här finns 273 härliga koloniträdgårdar som arrenderas av trädgårdsentusiaster.

De som bor här arrenderar tomt men äger stugan. Boendet är sommarboende under säsongen 1 april – 31 oktober. Övriga tider är ej tillåtet att bo i stugan och vattnet är avstängt 1 november – 31 mars. För att bli medlem i föreningen måste man bli godkänd av föreningen som arrendetagare samt äga eller deläga en stuga. För att få köpa stuga på Elinelund måste man vara skriven i Malmö kommun eller i en till Malmö angränsande kommun.

Kostnaden för WiFi är 550kr/år och förutsätter ett inköp och av router och antenn (om inte redan tidigare ägare installerat detta) för 3000 kr inkl. moms.
Frågor kring detta kan ställas till Annica Lindh – mobil 070-957 6787 

Överlåtelse- och administrationsavgiften är 1750 kr (Administration och besiktningsavgift). Avgiften betalas av säljaren till Bankgiro 231-8665, Swedbank innan överlåtelsen.

Föreningens hemsida har mycket info: https://elinelundssommarstad.se/


Köparens undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller bi yta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Finansiering
Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 57 62 32  david@zbf.se



PRIS

975.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.