VÅRA OBJEKT

På en mindre lättskött tomt i härligt söderläge finner man en stuga att utforma helt efter egna behov. Här finns möjlighet till utbyggnad av såväl boyta som uterum och förråd/gäststuga. Huvudstugan har i dagsläget 29 kvm total yta av de 52 kvm inkl uterum som finns möjlighet att utöka den till. Förråd om 5 kvm med möjlighet till utbyggnad till t.ex en inredd gäststuga. El finns ej i dagsläget men finns vid tomtgränsen att ansluta sig till (Eon:s avgift är fn 50.000kr) Kontakta ansvarig mäklare Marcus på 0704156025 eller marcus@zbf.se för mer info och visning


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 1
Boarea
29 Kvm
Biarea
5 Kvm
Tomtarea
169 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten April-Okt, stenkista
Driftkostnad - Försäkring
1.800 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
7.800 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


PÅ VÅR HEMSIDA FINNS OFTA FLER OBJEKT TILL SALU SOM INTE LIGGER PÅ HEMNET ELLER ÄNNU PUBLICERATS PÅ HEMNET


Stugan


Denna stuga med utbyggnadsmöjligheter är belägen på en mindre (168kvm) tomt i härligt söderläge med naturliga uteplatser och fruktträd.

Perfekt för den som vill kunna njuta av kolonilivets lugn utan att behöva lägga ner en stor del av den spenderade tiden på att sköta om en stor trädgård 

I dagsläget har huvudstugan en total yta av 29 kvm. Vilket innebär att det finns möjlighet till utbyggnad på 23 kvm.

Den fristående förrådsbyggnaden är ca 5 kvm och kan utökas med ca 10 kvm vilket kunnat bli perfekt som ett gästrum men samtidigt finnas yta nog för en förrådsdel 

Stugan kan för den som önskar användas som den står idag men en del renovering är nog för de flesta aktuellt.

Invändigt finner man ett sovrum, vardagsrum, ett mindre kök samt inbyggd veranda/allrum.

Det finns i dagsläget inget badrum men gott om plats för ett rymligt badrum vid utbyggnad och även utan utbyggnad hade ett mindre badrum fått plats.

El är inte indraget men finns lätt tillgängligt vid tomtgränsen att ansluta sig till (anslutningsavgift 50.000kr) 

Stugan säljs i befintligt skick och kan övertas inom ca 2 veckor 

Avgift till föreningen är ca 6000kr per år inkl arrende, vatten, sophantering m.m

Varje kolonist betalar in till en fond som är tänkt att användas till finansiering av anläggandet av det kommunala avloppet. Varje kolonist ska totalt betala in 40.000kr enligt plan. Den inbetalda summan till fonden (i dagsläget inbetald summa av säljarna och varierar lite från stuga till stuga) återbetalas till säljarna vid försäljning av sin stuga genom att köparen löser ut den redan inbetalda summan till säljaren. (Summan för övertagande av pengarna i fonden är separat och utöver köpeskillingen för själva stugan)

Föreningen planerar köp av marken och ombildning till bostadsrättsförening (detta innebär inte att det blir året runt-bostäder och kommer även fortsättningsvis vara kolonistugor där vattnet stängs av på vintern)

Läs mer om det senaste i bilagan ”informationsmöte” här i annonsen  

Varmt välkomna på visning!


Jägershill 1


Jägershill 1 är ett koloniområde som är beläget i det sydöstra hörnet av Malmö, intill Jägersro Travbana.

Området har 150 stugor av olika storlek och utseende. Det är endast avsett för sommarboende då vattnet är påslaget. Området har kommunalt vatten och el. Vattenledningen är en sommarledning och är tillgänglig från tidig april till sen oktober. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då denna vattenledningen är öppen. Man får inte mantalsskriva sig på området. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa en stuga.

En inhägnad bilparkering med hyrda platser finns i anslutning till området. Här finns också en gästparkering.

I anslutning till parkeringen finns en idrottsplats med fotbollsplan, minigolfbana, boulebanor och byggnad med omklädnad och dusch. De kolonister som ej har egen dusch har också tillgång till denna byggnad.

Diskussioner pågår om att föreningen kan köpa loss marken från den privata markägaren. Inga beslut är dock tagna i dagsläget.

Det planeras även bli kommunalt avlopp på området.

Överlåtelseavgift utgår med: 1000:- för säljaren och 1000:- för köparen.

Föreningens hemsida är informativ    www.jagershill.se

Styrelsen kan nås på styrelsen@jagershill.se

 


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Viktigt att veta inför köp


Banker lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäker pant.

Den typ av lånelöften banker ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden där man arrenderar marken. 

En väg att finansiera stugan kan vara att ta ett lån på sin bostadsrätt eller fastighet om utrymme finns.

För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan du anlita oss som mäklare för att få en värdering av din egendom.


Visning & vägbeskrivning


Alla är såklart välkomna på våra visningar, även om man inte skulle ha bokat in sig. Men vi rekommenderar att boka. 

Visningar kan ibland bli inställda av olika anledningar, som t.ex om ett objekt blivit sålt. 

Om ni då inte bokat in er så har vi ingen möjlighet att kontakta er så ni slipper åka dit i onödan. 

Eftersom kolonistugor inte har några officiella adresser går det oftast inte söka vägbeskrivning i t.ex Google Maps. Samma adressnamn som ett koloniområde valt att använda sig av på området kan ibland finnas som riktig adress någon annanstans i Malmö och det kommer då bli dit Google Maps visar vägbeskrivningen.

För att få en korrekt vägbeskrivning finns 2 alternativ. 

Alt. 1: När man gått in på ett objekt via Hemnet finns att klicka på ”karta” och där kan man söka vägbeskrivning. 

Alt.2: När man klickat sig vidare från Hemnet för att läsa mer om objektet kan man trycka på adressen i annonsen (som är i orange färg)

Då öppnas automatiskt Google Maps och du får en vägbeskrivning. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29.500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med.
Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.sePRIS

220.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2024 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.