VÅRA OBJEKT

Där city möter havet!

I brf Skrovet finner du denna välplanerade och ljusa lägenhet om 93m2, på översta våningen i attraktivt hörnläge, nu till salu. Med både balkong och rymlig takterrass, säkras ovärderliga stunder av samvaro och avkoppling. Utsikten är vidunderlig över hav och land, man kan skåda ända till Lund och Landskrona. Det finns dessutom en gemensam takterrass från vilken du och ditt sällskap kan njuta av utsikten som ges. På Dockan bor du bara några minuter från kulturen, caféerna och shoppingen inne i stan. Men du lever ändå i din egen värld med härliga dagar vid havet och promenader längst vattnet och båtarna. Malmö centralstation ligger dessutom ett bekvämt stenkast bort. Här kommer du trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Område
Dockan
Boarea
93 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Hiss
Ja
Avgift
5.076 kr/mån
I avgiften ingår
vatten, Kabel-TV, Bredband, Värme
Byggår
2009
Förening
Brf Skrovet
Andelstal
1.2992%
Lägenhetsnummer
21603
Lägenhetsnummer (LMV)
1603
Förråd
Vindsförråd på ca 7kvm
TV & Internet
Föreningen har 1000Mbit fiberoptiskt bredband via Telia samt digital-TV
Driftkostnad - Värme
1.200 kr/år
Driftkostnad - El
4.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
7.700 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


Lägenheten


Ägarna köpte lägenheten när huset var nytt 2011 och var då det dyraste objektet som fanns i Brf Skrovet. Alla vitvaror och inredning är från 2010 och ägarna har varit mycket varsamma så det är minimalt med slitage på inredningen.

Från Isbergsgatan tar man hissen upp till våning 7 där lägenheten är belägen högst upp i huset. Det finns en vindsvåning med förråd och en gemensam takterrass på våningen över. Det är tre grannar som delar på trapphuset på våning 7.

En elegant säkerhetsdörr leder in i hallen med klädhängare. Det ligger ett elegant parkettgolv i alla rum. Här är grå väggar och vitt innertak.

Sovrum 1 har vita ytskikt och en separat klädkammare. Här är en imponerande havsutsikt mot centrum.

Sovrum 2 har fönster mot balkongen i öster.

I hallen mot badrum och Gäst-wc:n finns garderober.

Badrummet är helkaklat med dimbara takspotlights. Här finns kommod, tvättställ, wc från Ido, duschhörna med vikbara glasdörrar, vädringsfönster och elektrisk handdukstork. I badrummet finns även en avdelning för klädvård med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. 

Gäst wc:n ligger mitt i mot badrummet. Här är klinkers och kaklad vägg runt wc:n, spegelskåp och tvättstället.

I hallens förlängning mot sällskapsdelen finns ytterligare två diskreta garderober. Sällskapsdelen med vardagsrum och kök har en fantastisk atmosfär med fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet smalnar av mot kortsidan när man kommer ut till balkongen i öster med förmiddagssol. Balkongen har golv av keramikplattor och en fri utsikt mot hav och stad.

Köket i väster är från Myresjö och alla vitvaror är från 2011 och fungerar fläckfritt. Utrustningen från Siemens består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis med keramikhäll och varmluftsugn. Köket har fläkt med utsug, inbyggd micro, kaklad köksvägg och två hoar med 1-greppsblandare. Ägarna har tänkt att kökslamporna kan ingå i köpet.

Mellan vardagsrummet och köket finns plats för ett rejält matbord och i nära anslutning finns dörren till takterrassen i väster.

Takterrassen har tak och en vägg mot väster så här sitter man vindskyddat med lite insyn. Ägarna har lagt ett altangolv av träplattor och de har portabla vindskydd som ingår i köpet. Långsidorna mot söder och norr är öppna och bjuder på utsikt mot föreningens innergård och gatulivet på Isbergs gatan. Vissa dagar ser man hela vägen till Landskrona.

För att vardagen skall fungera tillfredsställande finns bl.a. daghem, skolor, butiker, vårdcentraler och kommunal service alldeles i närheten. Här finns också ett gediget utbud av trevliga restauranger och barer.

Denna adress lever väl upp till det klyschan; borta bra men hemma bäst. På Dockan lever man citysmart precis vid havet.

 

 


Brf Skrovet


Kvarteret består av fyra huskroppar, med öppningar längst fasaden som släpper in sol till innergården som upplevs som luftig och ljus. Själva gården öppnar sig mot den fina kvartersparken, där man finner gröna ytor, lekplats och boulebana. I direkt anslutning till parken ligger p-huset Dockan, där föreningen disponerar över 77 platser som kan hyras för 580kr/mån. Kösystem tillämpas.

I kontakt med styrelsen 2023-09-15 uppges att flera platser finns lediga.

I huset finns en praktisk övernattningslägenhet som kan hyras för 250kr/natt. På vinden finns ett förråd på ca 7m2. Utrymme för förvaring av rullstolar/barnvagnar finns i varje trapphus. Plats för cykelparkering finns på gården – både låst inomhusförvaring och utomhus. Två miljörum finns för sortering av hushållsavfall, tidning, glas etc.

Brf Skrovet äger marken och är en äkta BRF. Det finns 107 lägenheter med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt i föreningen. Uppvärmning sker med fjärrvärme och frånluftsvärmepump.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av föreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. I detta fall är den indirekta skuldsättningen 1080 520kr i dagsläget. En överlåtelseavgift tas ut med 1313kr som betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 525kr.

Renoveringar

2020 Byte av låssystem samt införande av gemensamt elavtal

2021 Spolning av avloppsstammar och byte av varmvattenmätare.

2022 Förbättring av hängrännor

2023 Installation av solceller och byte av luftfilter.

Föreningens underhållsplan följs och sträcker sig till 2030.

Brf Skrovets Hemsida är mycket informativ www.brfskrovet.se

Styrelsen kan nås på styrelsen.brf.skrovet@gmail.com

Föreningen har ingen höjning planerad av avgiften (kontrollerat med styrelsen 2023-09-13). Budget för 2024 blir beslutat i november 2023.

Juridisk person kan bli medlem i föreningen.

Delat ägarskap mellan barn och föräldrar kan godkännas.


Köparens undersökningsplikt


Då köparen har en långt sträckande undersökningsplikt vill mäklaren och säljarna härmed uppmana köparen att noggrant undersöka objektet innan bindande kontrakt skrivs.

Köparen kan inte få ersättning i efterhand för fel som har missats och som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning.PRIS

4.595.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.