VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga på Mossängen!

Mitt på populära Mossängen finner ni denna kolonistuga med hög boendestandard. Trädgården är insynsskyddad och välskött Här njuter du av trädgården med äpple, plommon, körsbär samt vinrankor med gröna druvor. Det kan bli ditt paradis!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Tomtarea
390 Kvm
Boarea
45 Kvm
Biarea
7.5 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas och 3-glas
TV & Internet
Wifi finns på området. Årsavgift 450kr
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från tidig april till sen oktober. Kommunalt avlopp via föreningen.
Driftkostnad - El
4.800 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.900 kr/år
Driftkostnad - Totalt
16.700 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


Stugan


Entrén leder in till ett verandaliknande rum med rejäla 3-glasfönster. Här njuter du av trädgården i alla väder. Verandan ingår i boytan på 45kvm. Här finns även plats att hänga av ytterkläderna.

Vardagsrummet har generös takhöjd och brädgolv. Värmepumpen förser stugan med perfekt temperatur på ett effektivt vis. Alla ytskikt i stugan ( förutom badrummet) målades om 2020.

Ett valv och en serveringslucka mot köket ger stora sociala ytor med fin kontakt mellan rummen. Köksinredningen är modern och arbetsytorna generösa. Utrustningen består av kyl/frys från Evita, spis/ugn från Bosch, varmvattenberedare på 34L och en rostfri diskbänk med två hoar.

Sovrummet har blommig tapet och vitt tak. Här är plats till en dubbelsäng.

Badrummet byggdes till 2008. Här finns en kaklad duschhörna, WC, tvättställ, vädringsfönster och en klädkammare. Det finns gott om plats för att ha en tvättmaskin i badrummet om så önskas.

Längs med stugans östra sida finns ett skärmtak på ca 15kvm med klättrande vinrankor. Här sitter du väderskyddat och utökar din kvalitetstid i det fria.

På tomten står en redskapsbod på ca 7,5kvm med dragen el.

I den välskötta och insynsskyddade trädgården växer det äpplen, plommon och körsbär. Det finns gott om bär på buskarna av hallon, krusbär, björnbär samt röda, -vita vinbär. Gröna och kärnfria vindruvor klättrar på fasaden.

 

I den årliga avgiften till föreningen på 9900kr ingår det arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 16 700kr/år.

Stugans taxeringsvärde är 247 000kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

 

 


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Man kan få WiFi via föreningen.


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

795.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.