VÅRA OBJEKT

Välskött stuga med 490kvm tomt centralt på Elinelund!

Tillfälle att överta en rejäl stuga med sovalkov med dubbelsäng samt separat sovrum. Här njuter du av helkaklat badrum med WC, dusch och tvättställ samt modernt kök. Takhöjden är generös och ytskikten fina. Tomten är på hela 490kvm på insynsskyddat och bullerfritt läge. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Elinelund
Boarea
40 Kvm
Biarea
16 Kvm
Tomtarea
490 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1949
Fönster
2-glas
TV & Internet
Wifi finns på området. Årsavgift 450kr
Tak
Eternit / Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
15.100 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


Stugan


En stensatt gång leder fram till ett generöst trädäck i öster. Här har man fin överblick över den välskötta tomten med bärbuskar och fruktträd.

En veranda/skärmtak på 6kvm inleder. Här sitter man väderskyddat med fin trädgårdsutsikt.

Vardagsrummet är stort och har en mysig sovalkov med dubbelsäng. Här är brädgolv, vitlaserat trätak och generös takhöjd. En stor öppning mot köket ger en känsla av en modern och öppen planlösning.

Köket är stort med bra arbetsytor och utrustningen består av spis/ugn från Elektrolux, kyl/frys och diskbänk med engrepps blandare och två hoar. En lucka i golvet leder ner till ett källarrum med varmvattenberedaren.

Badrummet är helkaklat och uppfördes 2008. Här finns WC, kommod med spegelskåp och stor duschplats.

Sovrummet byggdes till 2008. Här är högt i tak med laminatgolv och fina ytskikt. Familjen som äger stugan består av två vuxna och två barn och de tycker att stugan är så bra planerad att alla trivs.

 

Tomten är ovanligt stor och innehåller tre äppelträd ( transparent blanche, aroma, Ingrid Marie ), två päronträd, röda vinbär och lite krusbär. Det finns en fristående friggebod på 10kvm.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 10 000kr ingår arrende, vatten och avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 15 100kr/år.

Stugans taxeringsvärde är 215 000kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.


Elinelund


Elinelunds sommarstads koloniförening är en ”oas i staden” och ligger i sydvästra Malmö.

Elinelunds sommarstad bildades 1949 och här finns 273 härliga koloniträdgårdar som arrenderas av trädgårdsentusiaster.

De som bor här arrenderar tomt men äger stugan. Boendet är sommarboende under säsongen 1 april – 31 oktober. Övriga tider är ej tillåtet att bo i stugan och vattnet är avstängt 1 november – 31 mars. För att bli medlem i föreningen måste man bli godkänd av föreningen som arrendetagare samt äga eller deläga en stuga. För att få köpa stuga på Elinelund måste man vara skriven i Malmö kommun eller i en till Malmö angränsande kommun.

Kostnaden för WiFi är 400kr/år och förutsätter ett inköp och av router och antenn (om inte redan tidigare ägare installerat detta) för 2500 kr inkl. moms.
Frågor kring detta kan ställas till Annica Lindh – mobil 070-957 6787 

Överlåtelse- och administrationsavgiften är 1750 kr (Administration och besiktningsavgift). Avgiften betalas av säljaren till Bankgiro 231-8665, Swedbank innan överlåtelsen.

Föreningens hemsida har mycket info: https://elinelundssommarstad.se/


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 57 62 32  david@zbf.sePRIS

695.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.