VÅRA OBJEKT

Totalrenoverad stuga såväl invändigt som utvändigt på en stor trädgård med fruktträd i härligt söderläge. Ny detaljplan är framtagen, vilken kommer möjliggöra för kommunalt avlopp samt möjlighet till ytterligare utbyggnad av stugans yta.


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Sibbarp
Boarea
35 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
400 Kvm
Antal rum
1 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
3-glas Isolerglasfönster
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten April-Okt. Kommunalt avlopp ska anläggas inom kort
Driftkostnad - El
4.200 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.980 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.996 kr/år
Driftkostnad - Totalt
13.176 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


Stugan


Välkommen till denna totalrenoverade stuga där i stort sätt allt är nytt, ända inifrån isoleringen i väggar

Stugan är belägen på en stor härlig sydvästtomt med fruktträd och bärbuskar samt generösa gräsytor för lek och spel.

Från stugan har man endast ca 10 min promenad ner till sibbarps strand

Här finns även utmärkta förbindelser med buss 4 till stan eller till Bunkeflostrand 

Själva stugan har renoverats in i minsta detalj med bl.a ny isolering, ny fasad, ny invändig gipsbeklädnad, nytt tak, nya golv, nya 3-glas isolerglasfönster, ny luft/luftvärmepump, nytt kök, nytt badrum, ny utemiljö och mycket mer. 

Stugan är i dagsläget 35 kvm samt en fristående byggnad på 10kvm. 

När den nya detaljplanen är på plats i höst kommer det finnas möjlighet att bygga ut ytterligare totalt 22 kvm, fördelat på 12 kvm uterum, 5 kvm boyta som t.ex ett sovrum och 5 kvm fristående byggnader som t.ex förråd. 

Detaljplanen kommer även möjliggöra för anläggande av kommunalt avlopp. Detta planeras för redan i dagsläget, ihop med de två grannföreningarna. 

Badrummet i stugan är fullt förberett redan för kommunalt avlopp och har även avloppsrör klara och nergrävda till tomtgränsen, dit kommunens rör sen kommer att komma. 

Stugan värms upp av en energisnål luft/luftvärmepump 

Alla möbler och redskap ingår i köpet 

Avgift till föreningen är 6996kr inkl arrende, vatten, sophantering m.m

Föreningen har en parkering dit man som stugägare får ett p-kort. Detta ingår i avgiften 

Varmt välkomna på visning! 


Västkustens koloniförening


Historia

Koloniföreningen Västkusten bildades 1952. Området ägdes då av Skånska Cementaktiebolaget och uppläts  endast till i bolaget anställda. Först senare år har utomstående fått förvärva kolonilott. Områdets areal uppgår till 30 520 kvm och har 86 kolonilotter. - Med bolagets ekonomiska stöd och lån kunde de nyblivna koloniägarna genom eget och gemensamt arbete färdigställa området. I det ursprungliga kontraktet angavs noggrant kolonistugorna maximala storlek och hur de skulle placeras på kolonilotten. Redan tidigt byggdes gemensam toalettbyggnad och förråd. - Skånska Cementaktiebolaget ändrade namn och gick upp i eller förvärvades av andra bolag. Genom bytesavtal mellan Heidelberg Cement och Malmö kommun 2008 förvärvade kommunen området.

 

Kolonilotten
Den upplåtna tomten skall skötas på ett sådant sätt att den ger ett vårdat intryck. Häckar, buskar eller träd får ej hänga ut i gångar eller in på grannens tomt. Odlingar, gräsmattor och rabatter skall hållas i vårdat skick. Det är arrendatorns skyldighet att hålla rent i gången utanför tomten. Undvik att placera något utanför din egen tomtgräns såsom cyklar, mopeder eller annat som tar plats i gången. Bekämpa inte ogräset med gifter, utan ta det för hand och tänk miljövänligt.

Arrendeavgift
Arrendeavgiften beslutas under årsmötet föregående år och är uppdelad för att betalas 2 ggr om året. Halva avgiften betalas senast 30 mars och resterande senast 30 september. 2st inbetalningsavier skickas ut i samband med kallelse till årsmötet i januari/februari. Påminnelseavgift tillkommer vid försenad inbetalning med 200 kronor vid första påminnelsen och med 500 kronor vid andra påminnelsen. 

Överlåtelse/Försäljning
Funderar du på att sälja eller överlåta måste du informera styrelsen innan försäljning eller överlåtelse sker. En överlåtelseavgift på 500 kronor betalas av köparen till föreningen vi försäljning.

Uthyrning
Det är förbjudet att hyra eller låna ut stuga utan styrelsens medgivande. 

Boende

Arrendet löper ut och förnyas 2025. Föreningen har 5-årigt arrende med Malmö stad.

Planer på kommunalt avlopp finns. Vid kommunalt avlopp kommer arrendetiden bli 20 år.

Permanent boende är inte tillåtet på området.

Fastighetsbeteckning på hela området: Malmö Limhamn 154:229

Hemsida: www.vastkustenskoloni.se

Kontakt: styrelsen@vastkustenskoloni.se


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt m.m:

Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Banker lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus (som oftast visas exempel på Hemnet under annonsen) gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden, då man arrenderar marken.

En väg att finansiera stugan är att låna upp pengar på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån på sin bostad kan man anlita en mäklare för en värdering. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29.500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med.
Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.sePRIS

1.195.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.