VÅRA OBJEKT

Helrenoverad stuga på Almåsa med två sovrum!

Välkommen till en mycket fräsch totalrenoverad stuga med modern planlösning, två rejäla sovrum, helkaklat badrum, nytt kök och nybyggd friggebod. Stugan har även källare med massa extra yta. Trädgården är välvårdad och lättskött. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Almåsa
Biarea
30 Kvm
Boarea
40 Kvm
Tomtarea
345 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960. Helrenoverad 2021
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen är kopplat. Vattnet är påslaget mellan från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.600 kr/år

Stugan


Ett stort trädäck i vinkel gör det lätt att röra sig mellan stugan och trädgården. Dörren leder in till allrummet som har ett snyggt laminatgolv och vita ytskikt. Det är helt öppet till köksavdelningen som delas av snyggt med ett flyttbart högt bord. Innerdelen till luft/luft värmepumpen förser stugan med önskat klimat såväl vinter som sommar. Stugan är välisolerad.

Skjutglasdörrar av två-glas täcker halva långsidan vilket gör att gränsen mellan inomhus och utomhus är flytande om dessa är öppna. Stugan är på 40kvm så det finns möjlighet att bygga till 12kvm uterum i skjutdörrarnas förlängning om större yta inomhus önskas.

Det finns två likvärdiga sovrum längs med kortsidan vilket är ganska ovanligt på Almåsa. Här är laminatgolv och fina ytskikt.

Köket är från Bauhaus och består av inbyggd kyl med frysfack från 2021, keramikhäll / varmluftsugn från Respekta, kolfilterfläkt och en diskho med 1-greppsblandare.

Badrummet är helkaklat 2021 och säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört. Utrustningen består av WC, tvättställ, vädringsfönster och duschhörna med vikbara duschväggar. Stugan blev påkopplad på det nya kommunala avloppsystemet 2022. Senast 2024 måste alla stugor på Almåsa vara påkopplade. Stugan är påkopplat på kommunalt vatten som är påslaget från tidig april till sen oktober. Det gamla vattensystemet finns kvar och kan användas till bevattning.

I trädäcket finns en lucka som går ner till källargrunden med gott om plats till verkstad eller andra projekt. I källaren finns varmvattenberedaren och en dräneringspump. Källaren är uppbyggd av betongblock och det är delvis krypgrund.

Den nybyggda friggeboden på 10kvm har två rum som inte är inredda än. Man kan ju ha ett gästrum och ett förråd där om så önskas. 

Den lättskötta trädgården är på ca 345kvm och ligger ganska nära parkeringsplatsen som ingår i avtalet.

I avgiften till föreningen på ca 10 000kr ingår det avlopp, vatten, arrende, P-plats mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på ca 14 600kr/år. Parkeringsplats Nr 393 ingår i avtalet.

Inventarier och redskap så som motorgräsklippare kan ingå i köpet.

Det går att ansluta sig till Almåsas fibernät från Sydantenn om så önskas. Fiber finns framdraget till tomtgränsen. Stugan fick ny elmätare från E-on 2023-03-20.

Varmt välkommen till visning!

 


Almåsa


Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler mm

www.almasa-fritidsby.com

Huvudbyggnad får vara 40kvm, inglasad veranda 12kvm, skärmtak utan inglasning 15kvm och friggebod på 15kvm.

Ordföranden Jörgen Frej har telefontid måndagar mellan kl 18-19 tel nr 0709 54 63 02

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalskriva sig där.

För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Finansiering
Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

695.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.