VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga på 63kvm på Jägershill 2!

Välkommen till en fantastiskt modern och fräsch stuga på Jägershill 2. Här är gott om plats för två sovrum, vardagsrum med tre meter till nock, inrett uterum, nytt kök och helkaklat badrum. Tomten på 395kvm är mycket välskött med odlingslådor och fin gräsmatta. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 2
Boarea
63 Kvm
Biarea
9 Kvm
Tomtarea
395 Kvm
Antal rum
4 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
3-glas från 2021
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten från tidig april till sen oktober. Septiktank för WC vattnet och 2-kammarbrunn med tömning för övrigt avlopp.
Driftkostnad - El
6.000 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
1.500 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
19.000 kr/år

Stugan


Ett skärmtak med trädäck leder in till stugan via Sovrum 1 som även passar bra som arbetsrum. Här ligger ett snyggt laminatgolv och takhöjden är extremt god i hela stugan.

Vardagsrummet har en fantastisk höjd på hela 300cm till nock och väggarna är tapetserade. Det finns en lucka mot en kallvind för extra förvaring.

Ett stort fönster mot uterummet ger en härlig luftig känsla i stugan. Uterummet är fullt isolerat och fungerar bra som matplats för stora sällskap. 3-glas fönster mot söder och fin utsikt gör detta till en plats att njuta av trädgården i alla väder.

Köket är från 2021 med inredning från Ikea. Här är plats för ett matbord för två och mycket goda arbetsytor och exklusiva vitvaror. Utrustningen består av kyl i full höjd, frys i full höjd, ugn / spis med induktionshäll, och fläkt med utsug. Här är kaklad köksvägg, bänkskivor i marmorlaminat och 1-greppsblandare.

Sovrum 2 ligger i svalt nordläge och har gott om plats för en dubbelsäng. Fyra garderober längs med hela långsidan ger rejält med förvaring. Här är brädgolv, trätak och blommig tapet.

Det helkaklade badrummet har svartvita klinkers, vita kakel, WC från Gustavsberg, tvättställ, vädringsfönster och en välvd duschhörna. Badrummet är uppfört innan 2019.

 

Från utsidan har man tillgång till en tvättstuga på ca 4kvm med helt öppen långsida, klinkers och tvättmaskin. Det finns en fristående redskapsbod på ca 5kvm.

I den ytterst välskötta trädgården växer det äpple, päron, körsbär, plommon och vindruvor. Odlingen är välorganiserad i rutor.

Ägarna köpte stugan 2019.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

Den årliga avgiften till föreningen är på ca 10 000kr och inkluderar vatten, arrende mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på ca 19 000kr/år.

Föreningen förhandlar med markägaren om att köpa loss marken. Beslut är taget om att Jägershill 2 ska ansluta sig till det kommunala vatten och avloppet. Inga beslut om när detta ska ske finns i dagsläget.

Föreningen samlar in en fond för att kunna köpa loss marken. I år ska 8000kr betalas in till fonden från den som köper denna stuga. Säljer man sin stuga får man tillbaka det man betalat in till fonden.


Jägershill 2


Jägershill Sommarstad 2 ligger i Östra delen av Malmö strax utanför Jägersro travbana. Det finns 165 stuglotter inom området, lotterna är mellan 300m² och 500m². Inom området finns ett föreningshus en dansbana samt en idrottsplats med dusch, boule, minigolf och fotbollsplan. På varje lott får kolonisten bygga en stuga på max 40m², en friggebod på 15m², en inglasad veranda på 12m² samt ett växthus på 6m². Sommarvatten finns från c:a 15 april till den 15 oktober, detta är beroende på vädret eftersom våra ledingar inte ligger frostsäkert. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då vattenledningen är öppen. 
Man måste bo i Malmöområdet för att få köpa stuga i föreningen.

Man kan inte mantalsskriva sig på kolonistugan och man får inte bo där permanent på vinterhalvåret.

Diskussioner pågår med den privata markägaren om att föreningen kan få köpa loss marken. Det är beslutat att kommunalt avlopp ska anläggas på koloniområdet.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr för köparen och 1500kr för säljaren.

Mer info på              http://www.jagershill2.se/

Föreningen har 5årskontrakt med den privata markägaren som omförhandlas 2025.

Förhandling pågår med markägaren om kommunalt avlopp och om eventuell friköpning av marken.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet och andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

725.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.