VÅRA OBJEKT

Unikt läge invid allmänning på Mossängen!

Längst ner på Mossängen, med egen grind ut mot grönskande allmänning och promenadstråk, finner ni denna rejäla kolonistuga. Stort kök, vardagsrum med trädäck i söder, sovrum med klädkammare och komplett badrum är några av egenskaperna. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Mossängen
Boarea
40 Kvm
Biarea
21 Kvm
Tomtarea
390 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas
TV & Internet
Wifi via föreningen kan kopplas på för ca 3000kr för antenn och installation.
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
4.800 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
15.300 kr/år

Stugan


Entrén leder in i ett uterum på ca 9kvm med skjutdörrar, skjutfönster, trätak och brädgolv. En perfekt plats att njuta av trädgården i alla väder. En tät tujja mot gången skyddar från insyn.

Vidare in i stugan på ca 40kvm finns en liten hall för klädförvaring. Ett laminatgolv och vita ytskikt ger ett stilrent intryck. I vardagsrummet sitter innerdelen till värmepumpen som förser stugan med önskad temperatur på ett ekonomiskt och effektivt sätt. En altandörr leder ut till ett stort trädäck i söderläge med en infällbar markis.

Köket är stort och ganska modernt med matplats för fyra personer. Utrustningen består av varmvattenberedare från Eminent 2009, spis/ugn från Elektrolux, fläkt med utsug, kyl/frys (ej fungerande) och två hoar med 1-greppsblandare.

Sovrummet ligger i svalt östläge har plats för en stor dubbelsäng. I sovrummets förlängning finns en stor klädkammare som också kan fungera som arbetsrum/barnrum.

Badrummet är komplett med WC, tvättställ, fönster, och dusch. Det är våtrumstapet och våtrumsmatta. Badrummet uppfördes ca 2009 då stugan fick kommunalt avlopp.

 

I en separat bod på ca 12kvm finns det ett förråd och en mindre tvättstuga. I den välskötta tomten på 390kvm växer det jasmin, höstanemon, jordgubbar, krusbär, stockrosor och björnbär. En grind leder ut till en grönskande allmänning som få vet om. Detta område kommer troligen aldrig att förändras då tågrälsen ligger uppe på höjden.

Den årliga avgiften till föreningen på ca 9000kr inkluderar arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 15 300kr.

Stugans taxeringsvärde är 519 000kr. 

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

Det finns fläckar i taket från när stugan endast hade papptak. Nu har stugan ett tätt plåttak som lagts de senaste tio åren. Kyl o frys är sönder och det är upp till köparen att byta dessa. Det finns ett vattenspel med pump (osäker funktion). Det finns en lucka upp till kallvinden.

Ägaren är ett dödsbo där bouppteckningen är klar sen länge så överlåtelse kan ske inom någon vecka om så önskas.

 

 


Mossängen


Mossängens Sommarstad är en koloniförening belägen i sydvästra Malmö, ungefär mellan Hyllie Vattentorn och Kalkbrottet. Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen, tar dig rakt in i området där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelunds Sommarstad ligger till höger. Det är dock två helt separata föreningar.

Föreningen skapades 1954 och har i dagsläget 363 medlemmar.

Man får bara vara bosatt på Mossängen under sommarhalvåret då vattnet är påslaget.

Man kan ej pantsätta stugan och få bolån för att köpa en kolonistuga. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa stuga på Mossängen. 

Överlåtelse och admininstrationsavgift är 2000kr och betalas av säljaren.

Man kan få WiFi via föreningen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

675.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.