VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga med gräns mot allmänning på Almåsa

Välkommen till ett mycket bra och lugnt läge på Almåsa med absolut närhet till den skånska naturen. Ägarna har under de senaste fem åren totalrenoverat stugan och gjort en modern öppen planlösning samt byggt ett helkaklat badrum. Här kommer ni trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Almåsa
Boarea
40 Kvm
Biarea
15 Kvm
Tomtarea
395 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1968
Fönster
1-2-3 glas
TV & Internet
Ej ansluten till fiber men en ny köpare kan ansluta sig.
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Stugan är ansluten till det kommunala avloppet via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.736 kr/år
Driftkostnad - Totalt
15.836 kr/år

Stugan


Stugan ligger som näst sista hus på Dahliagatan med fri utsikt över det böljande skånska landskapet. Ett skärmtak skyddar entrén och ger en fin uteplats under tak med morgon sol.

Planlösningen är öppen mellan vardagsrum och köksdelen. Vardagsrummet har lutande tak med 230cm till nock. Golvet är ett nyare laminat och det finns inbyggda spotlights i taket och nya 3-glasfönster med solskydd åt söder.

En påkostad bar delar av vardagsrummet mot köksdelen. Det finns även en matplats för ett stort sällskap i anslutning till köket.

På barbordet finns en spishäll och plats för flera att laga mat. Här är en stor kyl/frys i rostfritt och en-greppsblandare med två hoar. Köksväggen är kaklad

Ovanför matplatsen finns innerdelen till luft/luft värmepumpen som sprider värme/kyla enligt önskemål.

Sovrummet har ekparkett och en klädkammare med en lucka ner till krypgrunden. Här står en varmvattenberedare från Tesy på 100liter.

Det helkaklade badrummet uppfördes 2019 och säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört med erforderlig fuktspärr. Här finns WC, tvättställ, kommod, vädringsfönster, spotlights i taket och en stor duschhörna.

 

På tomten finns en nyare friggebod på 15kvm med ett isolerat gästrum på 9kvm och en verkstad på 6kvm samt ett trädgårdsförråd bakom boden.

 

Tomten är på 395kvm och är välskött med stensatta gångar och ett trädäck invid allmänningen. Här finns ett nyplanterat körsbärsträd.

Inventarier och redskap så som elektrisk gräsklippare kan ingå i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på 10 736kr ingår arrende, vatten, avlopp, parkering mm. Avgiften är inräknad i den uppskattade driftskostnaden på 15 836kr/år.

 

Säljarna har ägt stugan i fem år och har under denna tid bytt ytterpanel och isolering på tre väggar, lagt ett nytt plåttak ovanför det gamla papptaket, byggt badrum, anslutit stugan till kommunalt VA, byggt friggeboden, installerat värmepump och bytt många fönster till 3-glas.

Ägarna uppskattar att stugan är isolerad med 35cm i tak, 10cm i golv och 10cm i väggen. Även friggeboden är isolerad.

Stugan är ej ansluten till föreningens bredband men en ny ägare kan ansluta sig om hen så vill.

 


Almåsa


Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler mm

www.almasa-fritidsby.com

Ordföranden Jörgen Frej har telefontid måndagar mellan kl 18-19 tel nr 0709 54 63 02

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalskriva sig där.

För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Finansiering
Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

850.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.