VÅRA OBJEKT

Helrenoverad stuga på Jägershill 2!

OBS PRISSÄNKT INNNAN SÄSONGENS SLUT…… Välkommen till en fantastisk stuga där allt är nytt sen 2018 förutom stomme och grund. Här njuter du av helkaklat badrum, öppen planlösning och en helrenoverad gäststuga med ett extra sovrum. På tomten finns en egen djup vattenbrunn ( ej dricksvatten ). Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.


OBS!
Kontrollera så inga mellanslag har hamnat efter namn, efternamn, e-mail eller telefonnummer

Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 2
Boarea
39 Kvm
Biarea
18 Kvm
Tomtarea
400 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950, Helrenoverat 2018
Fönster
2-glas isolerfönster 2018
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från tidig april till sen oktober. Egen djup vattenbrunn på tomten. WC avlopp till septiktank och övrigt avlopp till 2-kammarbrunn.
Driftkostnad - El
6.000 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
1.500 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
19.000 kr/år

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

VI ERBJUDER DIG ALLTID EN GRATIS VÄRDERING

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!


Stugan


Sen 2018 har nuvarande ägare helrenoverat denna mycket fina stuga på Jägershill. Stugan är väl isolerad med ny 70mm isolering i väggar och tak.

Man kliver in i det stora ljusa vardagsrummet med öppen planlösning. Här finns plats för en soffgrupp och en matplats med en separat dörr ut till trädäcket i söder. Spotlights i taket och ett snyggt laminatgolv ger en härlig atmosfär.

Längs med ena långsidan finns ett kök från Ballingslöv med två hoar och en-greppsblandare. Utrustningen består av kyl/frys från Siemens, spis/ugn från Gram med keramikhäll och kolfilterfläkt.

Sovrummet ligger i svalt nordläge och här är gott om plats för en dubbelsäng och garderober.

Badrummet är helkaklat och uppfördes 2019. Säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört enligt 2019års regler. Här finns WC, tvättställ, duschhörna, spegel och varmvattenberedare från Tesy på 30L.

 

En helrenoverad gäststuga på 11kvm med 70mm isolering kan bli ett extra sovrum eller kontor. Vatten och avloppsledningar är förberedda fram till stugan.

Ett trädgårdsförråd på 7kvm rymmer alla redskap.

I den välskötta trädgården växer det päron, plommon, äpple, fikon och vindruvor.

Den årliga avgiften till föreningen är på ca 10 000kr och inkluderar vatten, arrende mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på ca 19 000kr/år.

Föreningen förhandlar med markägaren om att köpa loss marken. Beslut är taget om att Jägershill 2 ska ansluta sig till det kommunala vatten och avloppet. Inga beslut om när detta ska ske finns i dagsläget.

Föreningen samlar in en fond för att kunna köpa loss marken. I år ska 8000kr betalas in till fonden från den som köper denna stuga. Säljer man sin stuga får man tillbaka det man betalat in till fonden.

Inventarier och redskap så som elgräsklippare och häcksax kan ingå i köpet.


Jägershill 2


Jägershill Sommarstad 2 ligger i Östra delen av Malmö strax utanför Jägersro travbana. Det finns 165 stuglotter inom området, lotterna är mellan 300m² och 500m². Inom området finns ett föreningshus en dansbana samt en idrottsplats med dusch, boule, minigolf och fotbollsplan. På varje lott får kolonisten bygga en stuga på max 40m², en friggebod på 15m², en inglasad veranda på 12m² samt ett växthus på 6m². Sommarvatten finns från c:a 15 april till den 15 oktober, detta är beroende på vädret eftersom våra ledingar inte ligger frostsäkert. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då vattenledningen är öppen. 
Man måste bo i Malmöområdet för att få köpa stuga i föreningen.

Man kan inte mantalsskriva sig på kolonistugan och man får inte bo där permanent på vinterhalvåret.

Diskussioner pågår med den privata markägaren om att föreningen kan få köpa loss marken. Det är beslutat att kommunalt avlopp ska anläggas på koloniområdet.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr för köparen och 1500kr för säljaren.

Mer info på              http://www.jagershill2.se/

Föreningen har 5årskontrakt med den privata markägaren som omförhandlas 2025.

Förhandling pågår med markägaren om kommunalt avlopp och om eventuell friköpning av marken.


Undersökningsplikt


Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller i de flesta fall som innefattar köpet men jordabalken reglerar bland annat dolda fel om det skulle bli en tvist om byggnaden har något dolt fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen/Jordabalken för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.

 


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet och andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

695.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.