VÅRA OBJEKT

Funkisstuga med användbar källare på Almåsa!

Välkommen till en hörntomt på attraktivt läge på Almåsas B-område. Stugan har helkaklat badrum och är påkopplad på det kommunala VA-systemet. Stugan har två källare. En som man går ner i utifrån en trappa och ett mindre källarrum med lucka från köket. Här njuter du av en nybyggd pool med tillhörande trädäck hela sommaren. Inventarier och redskap kan ingå i köpet. En stuga att trivas i!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Almåsa
Boarea
40 Kvm
Biarea
24 Kvm
Tomtarea
366 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas och 3-glas
Tak
Plåt 2012
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen är nyligen på kopplat.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.400 kr/år
Driftkostnad - Totalt
15.500 kr/år

Stugan


Entrén leder in till en verandaliknande plats som skulle passa bra till matplats med långbord då ena långsidan är täckt av fönster mot trädgården. Det är öppet mot övriga vardagsrummet som har bra takhöjd (228cm). Här finns en nyare hörnsoffa och väggmonterad 65tums TV som kan ingå i köpet.

Sovrummet har plats för en 180-säng samt en garderob. Sängen kan ingå i köpet. Ett litet fönster vetter åt väster och i taket finns inbyggda spotlights.

På väg till köket står en nyare kyl/frys från Samsung. Köket har rostfri diskbänk med två hoar och en liten spis/ugn med två plattor samt micro. I köket finns en dörr ut till trädäcket med skärmtak i väster med kvällssol. En perfekt plats att njuta av trädgården. En lucka i golvet leder ned till ett källarrum där varmvattenberedaren står. 

Badrummet har bra proportioner med WC, tvättställ och en dusch-hörna. Badrummet renoverades 2021 och säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört. 

Det finns en tvättmaskin från Bosch 2021. Stugan har nyligen fått ny elcentral med jordfelsbrytare.

 

På tomten växer det äpple, päron, blåbär och jordgubbar. Säljaren har nyligen monterat en pool av märket "Bestway" ovan mark på 17kubikmeter med tillhörande trädäck.

Biarean på 24kvm består av källare med bra ståhöjd.

Avgiften till föreningen för arrende, vatten, avlopp, P-plats mm är ca 10 400kr/år. Detta ingår i den totala driftskostnaden på 15 500kr/år.

Stugans taxeringsvärde är 276 000kr.


Almåsa


Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler mm

www.almasa-fritidsby.com

Ordföranden Jörgen Frej har telefontid måndagar mellan kl 18-19 tel nr 0709 54 63 02

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalskriva sig där.

För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Finansiering
Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad.  Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

635.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.