VÅRA OBJEKT

Fin stuga på Kölnan med gräns mot allmänning!

Välkommen till en stuga som är perfekt placerad som sista stuga på en höjd med en fin gräsbevuxen allmänning nedanför. Stugan är rejäl med WC och dusch. Tomten har en av Kölnans bästa insynsskydd. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.
Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
40 Kvm
Biarea
7.5 Kvm
Tomtarea
312 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.216 kr/år
Driftkostnad - Totalt
14.316 kr/år

Stugan


Stugan inleds med en veranda/matrum med underbart högt läge och stora fönsterpartier. Stugan är ca 40kvm med detta rum så det finns möjlighet att bygga ett uterum på 12kvm om så önskas. 

I verandans förlängning ligger badrummet som har WC, tvättställ, vädringsfönster, varmvattenberedare och en stor duschhörna.

Vardagsrummet har trätak och ett högt läge vilket ger en fri atmosfär och en härlig överblick. Det finns flera diskret inbyggda garderober. Värmepumpen är från 2015 och förser stugan med önskad temperatur till en låg kostnad.

Sovrummet har linoliumgolv och plats för en dubbelsäng.

Köket ligger i vinkel och här är stora arbetsytor med fin utsikt mot gången. Utrustningen består av ugn/keramikhäll, kyl/frys från Elektrolux och två hoar med 1-greppsblandare.

 

I trädgården finns en redskapsbod på 7,5kvm. Insynsskyddet är mycket gott och det höga läget gör tomten torr utan risk för översvämning.

Ägarna köpte stugan 2015. 

Det mesta ingår men säljaren kommer att ta med sig sängen, de tre små soffborden och några tavlor. De kommer också att ta med en del verktyg men också lämna en del.
De kommer att ta med bordet från utemöblerna.

Den årliga avgiften till föreningen är 9216kr och inkluderar kommunalt VA, arrende mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 14 316kr/år.

Stugans taxeringsvärde är 277 000kr.

 

Buskar, träd och blommor:
På framsidan ut mot gången finns det en gul och en blå fjärilsbuske (syrenbuddlejor), i rabatten utmed huset växer det lavendel, rosor och stockrosor.
Det växer också ett äppelträd där, planterat 2021.
På husets vänstra sida utmed gången finns en äng, där växer det bland annat prästkragar, vädd, gulmåra, rödklöver och väddklint.
På baksidan vid uteplatsen finns två rabatter. I den ena rabatten växer det kryddor som salvia, citronmeliss, oregano och timjan.
I den andra växer perenner, bland annat kärleksört, iris, höstanemon, alunrot, daggkåpor och stäppsalvia.
Det finns också fruktträd utmed huset och på baksidan, där finns päron-, äpple-, plommon- och körsbärsträd.
Vid tomtens gränser mot gröningen och mot grannarna växer det bland annat syren, kaprifol, schersmin och olika buskar och träd.


kölnan


Allmänt:'

Se föreningens hemsida www.kolnan.se

Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i Malmö Stad för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.

Arrendekontraktet mot Malmö Stad löper på fem år och omförhandlas 2027-03-31
 
Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.

Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

595.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.