VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga med öppet till nock på Ärtholmen!

Välkommen till den del av Ärtholmen där läget är som lugnast. Få personer rör sig här och trafiken är avlägsen. Stugan renoverades 2014 med ny planlösning, toa, kök, isolering, innerväggar och golv. Lummig tomt med det äldre stuket. Här kommer du trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
37 Kvm
Biarea
23 Kvm
Tomtarea
300 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
1-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
10.600 kr/år

Stugan


Allrummet bjuder på öppet hela vägen till nock. Tak och väggar är brädfodrade med ny isolering. Golvet är ett vitmålat brädgolv. Hörnfönster i sydväst ger fin kontakt med trädgården.

Köksdelen i norra allrummet har gott om svängrum och arbetsytor. Utrustningen består av kyl/frys från Cylinda, spis/ugn från Indesit, fläkt från Siemens och en rostfri diskbänk med två hoar och engreppsblandare. En lucka ner genom köksgolvet leder till en gjuten sval som förr höll maten kall. Stugan saknar varmvattenberedare men en sådan kostar bara ca 2000kr.

En hall leder vidare till sovrummet som har synliga takbjälkar och egen utgång till trädgården. Brädfodrade väggar och trägolv ger en genuin atmosfär. En toalett med WC, tvättställ och vädringsfönster ger komfort. Stugan saknar i dagsläget dusch.

Uterummet på ca 15kvm har en öppning mot väster. Här hänger vinrankorna ner från det ljusgenomsläppliga taket. En perfekt plats att njuta av grönskan i alla väder. Golvet är stensatt och det finns en dörr mot baksidan.

 

En fristående bod på 8kvm står i bortre hörnet.

I trädgården växer det två plommonträd, två päronträd och ett äppleträd. Här finns även fikon, vinbär, krusbär och gröna vindruvor.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet

Renoveringar sen ägarna tog över huset 2013

Det mesta gjordes 2014 då isolering, eluttag, innerväggar, innertak och innerväggar byttes. Stugans kök och toalett uppfördes samtidigt. Taket till uterummet byttes 2018 och södra fasaden har ny ytterpanel 2016.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 5500kr/år ingår det arrende, vatten, avlopp med mera. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 10 600kr/år. Ärtholmens avgifter är bland de lägsta i Malmö.

Stugan har inget taxeringsvärde i dagsläget.

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet omförhandlas år 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5-åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

720.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.