VÅRA OBJEKT

Stuga renoverad 2019 på Ärtholmen!

Välkommen till en stuga på lugnt och centralt läge på Ärtholmen. Stugan har renoverats 2019 med nya ytskikt, nytt kök och ny toalett. Material och färg har noga valts ut för att vara ekologiska och hälsosamma. Här kommer du trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
40 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
340 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
2-glas
Tak
Plåt/Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.400 kr/år
Driftkostnad - Totalt
11.500 kr/år

Stugan


På en insynsskyddad hörntomt finner ni denna mysiga trädgård på 340kvm. De flesta träd, buskar och blommor har bevarats i många decennier och för den trädgårds- och odlingsintresserade finns det mycket att utveckla och skapa.

Ett uterum på 12kvm inleder. Här är en stor skjutdörr som gör uterummet flexibelt. Platsbyggda bänkar med förvaringsutrymme och stora fönster ger en härlig atmosfär.

Vardagsrummet har såpabehandlat, nytt brädgolv i obehandlad furu samt trätak med rejäl höjd. Här är så pass mycket plats att man kan använda en del av vardagsrummet till extra sovrum.

Ett trappsteg upp når man övriga stugan som inleds med ett separat sovrum med plats för dubbelsäng. Även här ligger nytt brädgolv och snyggt trätak.

Köket är från 2019 med inredning från Ikea, dämpade luckor och specialtillverkade bänkskivor av ek. Här är bröstpanel, kaklad köksvägg och smakfullt mönstrad kvalitetstapet. Utrustningen består av keramikhäll/ugn från Elektrolux, kyl/frys från Elektro Helios, diskmaskin från Ikea och stor diskho i vit porslin med engreppsblandare.

Toaletten är rymlig med brädgolv, bröstpanel och tapet. Här finns WC, elfläkt och ett stort tvättställ i vit porslin på en bänkskiva av oljad ek. Varmvattenberedaren går till toan och till köket så vill man ansluta en duschslang till blandaren i köket kan man duscha varmt utomhus.

En fristående redskapsbod på 8kvm står på tomtens bortre hörn. I trädgården växer det tujja, syren, krikon och äppelträd. Här är gott om plats för lek och avkoppling.

Stugan målades utvändigt 2020 och invändigt 2019. Alla färger och oljor invändigt är ekologiska och linoljebaserade för en hälsosam och frisk inomhusmiljö. Stugan har elcentral med automatsäkringar från 2019. Det har även tillkommit friskluftsventiler i alla rum. Isoleringen är bytt i vardagsrummet. Papptak och hängrännor är bytta.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 6400kr/år ingår det arrende, vatten, avlopp med mera. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 11 500kr/år. Ärtholmens avgifter är bland de lägsta i Malmö.

Stugans taxeringsvärde är 331 000kr.

Vissa inventarier och redskap kan ingå i köpet.

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet omförhandlas år 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5-åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 576232PRIS

895.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.