VÅRA OBJEKT

Nybyggt på Elinelund!

Välkommen till en koloni där en del byggdes 2016 och den andra delen byggdes 2021. Här njuter du av alla bekvämligheter i en mycket omväxlande och insynsskyddad trädgård. Välkommen på visning!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Elinelund
Boarea
40 Kvm
Biarea
15 Kvm
Tomtarea
400 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
2016 och 2021
Fönster
2-glas och 1-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
8.200 kr/år
Driftkostnad - Totalt
13.300 kr/år

Stugan


Stugan närmast gången är byggd 2016 och kan benämnas bodelen. Här är snyggt Pergogolv och träpanel i vägg och tak. Här är ett sovrum men det kan lätt bli fler sovrum här om så önskas. En luft/luft värmepump sprider önskad värme/kyla på ett effektivt vis.

Badrummet är komplett med WC, tvättställ och duschkabin.

Vill man göra en dörr in till köksdelen så är det inte komplicerat.

Köksdelen har en härlig rymd med öppet till nock med synliga takstolar och brädgolv. Stora fönster mot trädgården ger trivsel. Här kan ett stort sällskap umgås. Ägaren har haft kurser i Thailändsk matlagning här.

Köksutrustningen består av kyl/frys från Elektrolux, diskmaskin från Elektro Helios, spis/ugn från Cylinda och tvättmaskin från Whirlpool.

 

I den något exotiska trädgården växer det sommar/vinter äpplen, päron, plommon och spännande blomster som fjärilsbuske mm. Det finns en separat bod på 15kvm som kan inredas till gäststuga.

 

I den årliga avgiften till föreningen  på ca 8200kr ingår arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 13 300kr.

Vissa inventarier och redskap kan ingå i köpet.


Elinelund


Elinelunds sommarstads koloniförening är en ”oas i staden” och ligger i sydvästra Malmö.

Elinelunds sommarstad bildades 1949 och här finns 273 härliga koloniträdgårdar som arrenderas av trädgårdsentusiaster.

De som bor här arrenderar tomt men äger stugan. Boendet är sommarboende under säsongen 1 april – 31 oktober. Övriga tider är ej tillåtet att bo i stugan och vattnet är avstängt 1 november – 31 mars. För att bli medlem i föreningen måste man bli godkänd av föreningen som arrendetagare samt äga eller deläga en stuga. För att få köpa stuga på Elinelund måste man vara skriven i Malmö kommun eller i en till Malmö angränsande kommun.

Kostnaden för WiFi är 400kr/år och förutsätter ett inköp och av router och antenn (om inte redan tidigare ägare installerat detta) för 2500 kr inkl. moms.
Frågor kring detta kan ställas till Annica Lindh – mobil 070-957 6787 

Överlåtelse- och administrationsavgiften är 1750 kr (Administration och besiktningsavgift). Avgiften betalas av säljaren till Bankgiro 231-8665, Swedbank innan överlåtelsen.

Föreningens hemsida har mycket info: https://elinelundssommarstad.se/


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan. Alla mått som anges som boyta eller biyta är yttermått när det gäller kolonistugor.

Spekulanter som önskar att lägga bud godtar följande: Bud som läggs på detta objekt är inte bindande och bindande köp uppkommer först när det föreligger ett skriftligt köpekontrakt som undertecknats av båda parter och utväxlats.


Finansiering


Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 57 62 32  david@zbf.sePRIS

975.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.