VÅRA OBJEKT

Stuga med unik tomt på Elinelund!

Höstpris……..Denna välskötta och renoverade stuga på Elinelund har en unik tomt. Då man tar ett steg in genom grinden känns trädgården otroligt stor då den ligger som en tårtbit med stugan närmast grinden. De insynsskyddade häckarna gör att få vet vilket paradis som döljs där bakom. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Elinelund
Boarea
35 Kvm
Biarea
5 Kvm
Tomtarea
376 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
2-glas och 1-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.850 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
8.096 kr/år
Driftkostnad - Totalt
12.346 kr/år

Stugan


En gedigen stenläggning ger ett rustikt intryck framför entrén. Vardagsrummet har plats för klädhängning bredvid dörren. Här är högt i tak och det ligger ett ljust laminatgolv. Här finns garderob, bäddsoffa och TV. Inventarier och redskap ingår i köpet.

I sovrummet sitter innerdelen till värmepumpen som ger värme eller kyla efter önskemål. Här är plats för en dubbelsäng och en fondvägg ger karaktär.

Badrummet är helkaklat och stort. Golvet är klätt med mosaik och väggarna med stora vita kakel. Här finns WC, tvättställ, varmvattenberedare från 2018, duschhörna och vädringsfönster. WC-stolen, blandaren och kranar är nyare. Badrummet renoverades 2010 av den tidigare ägaren.

Köket har en matplats och goda arbetsytor. Utrustningen består av kyl/frys från Cylinda, spis/ugn från Cylinda, rostfri diskbänk med 1-greppsblandare och en varmvattenberedare från 2022.

En altandörr i köket leder ut till trädäcket som har en perfekt kombination av insynsskydd och trädgårdsutsikt. 

Det finns en separat bod på 5kvm för trädgårdsredskapen. I trädgården växer det sommaräpplen, vinteräpplen, röda vinbär och ett nyplanterat päronträd.

 

I den årliga avgiften till föreningen på 8096kr ingår det arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 12 346kr/år.

Inventarier och redskap ingår i köpet.

Stugan målades av yrkesmän 2020. Elsystemet renoverades 2018 med ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Även mycket av VVS-tekniken är utbytt av yrkesfolk.

Inventarier och redskap ingår i köpet.

Ägarna köpte stugan 2010.


Elinelund


Elinelunds sommarstads koloniförening är en ”oas i staden” och ligger i sydvästra Malmö.

Elinelunds sommarstad bildades 1949 och här finns 273 härliga koloniträdgårdar som arrenderas av trädgårdsentusiaster.

De som bor här arrenderar tomt men äger stugan. Boendet är sommarboende under säsongen 1 april – 31 oktober. Övriga tider är ej tillåtet att bo i stugan och vattnet är avstängt 1 november – 31 mars. För att bli medlem i föreningen måste man bli godkänd av föreningen som arrendetagare samt äga eller deläga en stuga. För att få köpa stuga på Elinelund måste man vara skriven i Malmö kommun eller i en till Malmö angränsande kommun.

Kostnaden för WiFi är 400kr/år och förutsätter ett inköp och av router och antenn (om inte redan tidigare ägare installerat detta) för 2500 kr inkl. moms.
Frågor kring detta kan ställas till Annica Lindh – mobil 070-957 6787 

Överlåtelse- och administrationsavgiften är 1750 kr (Administration och besiktningsavgift). Avgiften betalas av säljaren till Bankgiro 231-8665, Swedbank innan överlåtelsen.

Föreningens hemsida har mycket info: https://elinelundssommarstad.se/


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 57 62 32  david@zbf.sePRIS

750.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.