VÅRA OBJEKT

Underbar blomsterträdgård i västerläge

Söker du en helt underbar och insynsskyddad blomstrande trädgård i lugnt läge med en stor altan i härligt västerläge att njuta i solen på tills solnedgång? Då kan du sluta leta nu!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
30 Kvm
Biarea
5 Kvm
Tomtarea
325 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
4.200 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.620 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
16.320 kr/år

Stugan


Välkommen till denna stuga belägen på en helt underbar insynsskyddad blomsterträdgård i härligt västerläge.

Här njuter man av solen dag som kväll omgiven av 25 rosenbuskar, 10 pioner, perenner för polinerare, syrener, björnbärsbuskar, vinrankor, rabarber, örter och mycket mer därtill.

Fika eller ät lunchen på den stensatta uteplatsen längst ner i trädgården och avnjut middagen på den stora upphöjda altanen i anslutning till stugan och blicka ut över takåsarna till solnedgången. 

En trädgård som har allt och lite till helt enkelt.

Själva stugan är högt belägen och har samma härliga utsikt som altanen.

Inne i stugan finner man ett mindre men praktiskt kök med bl.a bänkdiskmaskin.

Rymligt vardagsrum med ett stort fönster mot altan och trädgård.

Sovrum med plats för dubbelsäng.

Stugan är i dagsläget ca 30 kvadratmeter och går för den som önskar att bygga ut med ytterligare 10 kvm samt ett uterum om 12 kvm.

Med denna utbyggnad får man plats för ett badrum inne i stugan.

Stugan är ansluten till kommunalt avlopp men har i dagsläget en mulltoalett belägen i en del av förrådsbyggnaden i trädgården.

Det mesta av möbler och redskap ingår i köpet.

Avgift till föreningen är fn ca 10500kr inkl arrende, kommunalt VA, sophantering m.m.

Varmt välkomna på visning!


Kölnan


Se hemsidan http://kolnansfritidsby.se/

Allmänt:
Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i Malmö eller angränsande kommun för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.
 
Aktiviteter:
På Kölnan behöver ingen gå sysslolös. Här bjuds flera aktiviteter. Loppis, allsång, stavgång, bingo och bussresor har ordnats de senaste åren. Här finns boulebana, fotbollsplan med fotbollsträning för barnen och minigolfbana. Valborg och Midsommar firas med dans, musik och festligheter vid dansbanan och föreningshuset. 

Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.

Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Med cykel från Malmö kan du välja den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Finansiering
Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information.
Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704-156025 Marcus@zbf.sePRIS

395.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.