VÅRA OBJEKT

Renoverad stuga med öppet till nock på Elinelund!

Denna stuga blev både tillbyggd och renoverad 2021. Här njuter du av nytt kök, nytt helkaklat badrum och nytt trädäck mm. Fantastisk hörntomt med en prydlig framsida och en insynsskyddad baksida. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Elinelund
Boarea
38 Kvm
Biarea
5 Kvm
Tomtarea
368 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
2-glas 2021
Tak
Plåt 2021
Vatten & avlopp
Kommunalt VA via föreningen, vatten April-Okt
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
8.600 kr/år
Driftkostnad - Totalt
13.700 kr/år

Stugan


En bred dörr leder in till en hall med plats att hänga ytterkläderna. Golvet i hallen är en gjuten betongplatta vilket ger ett rustikt intryck.

Det nya Ikeaköket är fördelat på var sin sida om hallen vilket ger mycket svängrum för kocken. Till höger finns en inbyggd kyl/frys samt en inbyggd ugn i bekväm arbetshöjd. På andra sidan är köket uppbyggt i ett L med en bänkskiva av ek. Här är moderna skåp med dämpare, diskmaskin, induktionshäll och en stor vask med en-greppsblandare.

Sovrummet är tillbyggt 2021. Här är nytt vitoljat brädgolv, grå väggar och lätt sluttande tak.

Vardagsrum och kök har vitoljat brädgolv, öppet till nock med synliga takbjälkar och fläckfria väggar.

Det helkaklade badrummet uppfördes 2021 av en firma som lämnade våtrumscertifikat på arbetet. Här är rejäla 60*60 kakel och gott om plats. Utrustningen består av WC, kommod, belyst spegel och dusch-hörna med vikbara väggar. Här finns även en varmvattenberedare på 60L och ett vädringsfönster.

 

Från utsidan kommer man in till förrådet på ca 5kvm som följer stugans östra långsida.

 

Renoveringar 2021

Detta är nytt sen 2021:Plåttak, ytterpanel, isolering, innerväggar, brädgolv, trädäck, elsystem med automatsäkringar, helkaklat badrum med automatsäkringar och jordfelsbrytare, luft/luft värmepump med 5års garanti, varmvattenberedare på 60L, Ikeakök med Ikeas vitvaror.

Sovrumsdelen byggdes ut 2021.

 

Trädgården är fördelad på en proper framsida mot gången och en baksida som består av ett stort trädäck och odlingslådor med grönsaker. Täta häckar och plank gör att man ostört kan njuta i trädgården. På tomten växer äppelträd, plommon, päron, persika, körsbär, hallon, björnbär, vinbär, rabarber, vinbär och magnolia.

I den årliga kostnaden till föreningen på ca 8600kr ingår arrende, vatten, avlopp, WiFi mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 13700kr/år.

Möbler ingår inte i köpet men trädgårdsredskap så som elgräsklippare och eltrimmer kan ingå.

 

 


Elinelund


Elinelunds sommarstads koloniförening är en ”oas i staden” och ligger i sydvästra Malmö.

Elinelunds sommarstad bildades 1949 och här finns 273 härliga koloniträdgårdar som arrenderas av trädgårdsentusiaster.

De som bor här arrenderar tomt men äger stugan. Boendet är sommarboende under säsongen 1 april – 31 oktober. Övriga tider är ej tillåtet att bo i stugan och vattnet är avstängt 1 november – 31 mars. För att bli medlem i föreningen måste man bli godkänd av föreningen som arrendetagare samt äga eller deläga en stuga. För att få köpa stuga på Elinelund måste man vara skriven i Malmö kommun eller i en till Malmö angränsande kommun.

Kostnaden för WiFi är 400kr/år och förutsätter ett inköp och av router och antenn (om inte redan tidigare ägare installerat detta) för 2500 kr inkl. moms.
Frågor kring detta kan ställas till Annica Lindh – mobil 070-957 6787 

Överlåtelse- och administrationsavgiften är 1750 kr (Administration och besiktningsavgift). Avgiften betalas av säljaren till Bankgiro 231-8665, Swedbank innan överlåtelsen.

Föreningens hemsida har mycket info: https://elinelundssommarstad.se/


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna lånar normalt inte ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som en osäkert pant.

Den typ av lånelöften bankerna ger för fritidshus gäller inte för denna typ av stugor som ligger på koloniområden.

En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet, hittahem, booli m.fl. Vår proffsfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Boka ett möte för mer ingående information.
Ser fram mot ett givande samarbete/ David 0708 57 62 32  david@zbf.sePRIS

995.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.