VÅRA OBJEKT

Välskött stuga på fantastisk trädgårdstomt!

Nu har ni chansen att överta en magnifik kolonistuga med en härligt omväxlande trädgård med många gröna rum att njuta av prakten utomhus. Lummiga och välklippta häckar ger en fin inramning. Stugan i sig är ljus och modern med smart planlösning. Badrummet i stugan har WC och dusch. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 2
Boarea
40 Kvm
Biarea
5 Kvm
Tomtarea
396 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Septiktank på 3000L för WC vattnet. Stenkista för övrigt avlopp. Kommunalt vatten via föreningen är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
6.000 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
1.200 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.100 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
10.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
18.300 kr/år

Stugan


En delbar dörr leder in till ett verandaliknande allrum. Här njuter man av trädgården genom stora fönsterpartier med fönsterbrädor av ek.

Vardagsrummet har vitlaserat trätak och mönstrad tapet. Innerdelen av värmepumpen förser stugan med rätt temperatur. En serveringslucka gör att man har fin kontakt med köket. 

Köket har äldre charm med fin inredning av trä. Utrustningen består av kyl/frys från Elektro Helios, spis/ugn och en rostfri diskho med en-greppsblandare samt fin utsikt för diskaren

Sovrummet ligger i svalt nordläge. Taket är i vinkel och väggarna är tapetserade. Det finns en fast garderob och en dörr direkt in till badrummet.

Badrummet är i gott skick. Här är våtrumsmatta och våtrumstapet. Här är gott om plats för dusch, WC och en kommod med förvaring. Det finns ett vädringsfönster.

 

Bakom stugan finns en fristående trädgårdsbod på ca 5kvm med arbetsbänk och förvaring.

I den spännande trädgården växer det äppelträd, plommonträd, körsbärsträd, svarta och röda vinbär, krusbär, mullbär, rabarber, björnbär, smultron, jordgubbar, mynta, stockrosor, pioner, rosor, paradisbuskar, klättervildvin, rhododendron och avenbok.

 

Renoveringar sen 2016

Ny servisledning för vatten

Nytt papptak samt hängrännor och stuprör

Ny fasadpanel

Renoverat badrum

Ny ytterdörr

Ny el och elcentral

Ny varmvattenberedare

Ny värmepump

 

I den årliga avgiften till föreningen på ca 10 000kr ingår det arrende, vatten mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 18 300kr/år. 

Stugans taxeringsvärde är 363 000kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.


Jägershill 2


Jägershill Sommarstad 2 ligger i Östra delen av Malmö strax utanför Jägersro travbana. Det finns 165 stuglotter inom området, lotterna är mellan 300m² och 500m². Inom området finns ett föreningshus en dansbana samt en idrottsplats med dusch, boule, minigolf och fotbollsplan. På varje lott får kolonisten bygga en stuga på max 40m², en friggebod på 15m², en inglasad veranda på 12m² samt ett växthus på 6m². Sommarvatten finns från c:a 15 april till den 15 oktober, detta är beroende på vädret eftersom våra ledingar inte ligger frostsäkert. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då vattenledningen är öppen. 
Man måste bo i Malmöområdet för att få köpa stuga i föreningen.

Man kan inte mantalsskriva sig på kolonistugan och man får inte bo där permanent på vinterhalvåret.

Diskussioner pågår med den privata markägaren om att föreningen kan få köpa loss marken. Det är beslutat att kommunalt avlopp ska anläggas på koloniområdet.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr för köparen och 1500kr för säljaren.

Mer info på              http://www.jagershill2.se/

Föreningen har 5årskontrakt med den privata markägaren som omförhandlas 2025.

Förhandling pågår med markägaren om kommunalt avlopp och om eventuell friköpning av marken.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 29 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Hemnet och andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

495.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT

Malmös största stugmäklare erbjuder dig alltid en gratis värdering

© 2014-2023 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.