VÅRA OBJEKT

Havsnära stuga i Sibbarp!

Välkommen till en totalrenoverad stuga på Västkustens koloniområde. Ägarna har gjort allt tråkigt arbete så nu återstår det för en ny ägare att isolera, välja planlösning och inreda stugan. El, vatten och avlopp till stenkista finns i stugan. Kommunalt avlopp är under planering på koloniområdet. Välkommen att skapa din strandnära sommarstuga!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Sibbarp
Tomtarea
459 Kvm
Boarea
42 Kvm
Biarea
19 Kvm
Antal rum
1 rum och kök
Fönster
2-glas
Tak
Ny underlags-, och ytterlagspapp 2021
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från april-oktober, stenkista för avloppet
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
7.218 kr/år
Driftkostnad - Totalt
12.318 kr/år

Stugan


Helrenoverad kolonistuga på ca 50 kvm om man räknar med verandan/uterummet.  Läget är ypperligt då man ligger som sista hus på en återvändsgränd (Jasmingången). 

Här är ny grundläggning, ny stomme, nytt papptak både under- och överlagspapp. Takhöjden kan bli 280cm till nock om man vill ha synlig takstol eller 225cm upp till takstolen.

Det finns en bod bredvid stugan på ca 12kvm fördelat på ett låsbart rum med bygg-el anslutning med tre uttag samt ett rum som har en öppen sida.

Här finns även ett nytt trädäck på ca 18kvm i söder som verandan står på. Verandan har två skjutdörrar med enkelglas.

Stugan säljs som ett yttre skal med möjlighet för köparen att innan nästa säsong inreda insidan efter just sina egna förutsättningar, välja rumsindelning isolering och ytskikt. Ägarna har gjort grovjobbet så nu återstår det roliga och kreativa arbetet i en väderskyddad miljö.

Huset har el, kommunalt vatten (både vid tomtgräns och indraget till stugan) och är förberett för kommunalt avlopp vilket möjliggör vattentoalett, tvätt- och diskmaskin. Beslut om kommunalt avlopp förväntas tas i det pågående arbetet för att ta fram en ny detaljplan för området. Förmodligen inom två år. Flertalet koloniområden har fått kommunalt avlopp de senaste åren så det logiska är att alla koloniområden i Malmö kommer få samma möjlighet

Stugan ligger på 10 minuters promenadavstånd från havet. Vid stranden finns både barnvänlig långgrund sandstrand och badbryggor som snabbt ger djupt vatten. I Limhamn finns god service så som fiskaffär, bibliotek, systembolag, caféer, restauranger, pizzerior, glassmejeri och utöver detta ett fantastiskt kallbadhus samt både cykelväg och goda bussförbindelser in till Malmö. Man kan lösa parkeringskort av föreningen eller stå på gratis gatuparkering (24 timmar).

I trädgården som är en av de största på området, 459 kvm, finns svarta och röda vinbär, jordgubbar, hallon (sommar- och hösthallon), rabarber, luftlök, sparris, amerikanska blåbär, päron, plommon (3 sorter), äpple (2 sorter), krusbär, gojibärsträd, fikontröd, smultron mm.

Koloniföreningen Västkusten är inget mindre än en idyll med en bra blandning av äldre och barnfamiljer. Regel på området är att vill man ha socialt umgänge lämnar man sin grind öppen och vill man vara ifred låter man den vara stängd.

För medlemmar tillhandahåller föreningen duschar och toaletter, lekplats för barnen, boulebana, cykelpump, miljöhus samt en bod med verktyg och redskap för utlåning. Det finns även möjlighet att låna glas och bord/ stolar om man vill ha fest. Föreningen ordnar varje år med olika aktiviteter för stora och små i syfte att främja kolonilivet; kräftskiva, loppis och konserter. Man förväntas även delta vid föreningens städdagar som brukar avslutas med lite gemensamma festligheter. Det är trevligt och en god stämning råder bland medlemmarna.

Föreningsavgiften för stugan är 7218 kr per år. I den ingår kommunalt vatten (april-oktober), parkeringskort, sophämtning inklusive trädgårdsavfall, upplysta gångar samt tillgång till dusch och toaletter, verktyg mm. Avgiften är inräknad i den uppskattade driftskostnaden på 12 318kr per år.

 


Västkustens koloniområde


Historia
Koloniföreningen Västkusten bildades 1952. Området ägdes då av Skånska Cementaktiebolaget och uppläts endast till i bolaget anställda. Först senare år har utomstående fått förvärva kolonilott. Områdets areal uppgår till 30 520 kvm och har 86 kolonilotter. Med bolagets ekonomiska stöd och lån kunde de nyblivna koloniägarna genom eget och gemensamt arbete färdigställa området. I det ursprungliga kontraktet angavs noggrant kolonistugornas maximala storlek och hur de skulle placeras på kolonilotten. Redan tidigt byggdes gemensam toalettbyggnad och förråd. Skånska Cementaktiebolaget ändrade namn och gick upp i eller förvärvades av andra bolag. Genom bytesavtal mellan Heidelberg Cement kunde Malmö kommun förvärvade kommunen området 2008.

Kolonilotten
Den upplåtna tomten skall skötas på ett sådant sätt att den ger ett vårdat intryck. Häckar, buskar eller träd får ej hänga ut i gångar eller in på grannens tomt. Odlingar, gräsmattor och rabatter skall hållas i vårdat skick. Det är arrendatorns skyldighet att hålla rent i gången utanför tomten. Undvik att placera något utanför din egen tomtgräns såsom cyklar, mopeder eller annat som tar plats i gången. Bekämpa inte ogräset med gifter, utan ta det för hand och tänk miljövänligt.

Arrendeavgift
Arrendeavgiften beslutas under årsmötet föregående år och är uppdelad för att betalas 2 ggr om året. Halva avgiften betalas senast 30 mars och resterande senast 30 september. 2st inbetalningsavier skickas ut i samband med kallelse till årsmötet i januari/februari. Påminnelseavgift tillkommer vid försenad inbetalning med 200 kronor vid första påminnelsen och med 500 kronor vid andra påminnelsen.

Överlåtelse/Försäljning
Funderar du på att sälja eller överlåta måste du informera styrelsen innan försäljning eller överlåtelse sker. En överlåtelseavgift på 500 kronor betalas av köparen till föreningen vi försäljning.

Uthyrning
Det är förbjudet att hyra eller låna ut stuga utan styrelsens medgivande.

Boende
Nuvarande arrende löper ut 2025. Föreningen har 5-årigt arrende med Malmö stad som förnyas kontinuerligt vart 5:e år

Förhandlingar om längre arrendetid pågår

Permanent boende är inte tillåtet på området.

Fastighetsbeteckning på hela området: Malmö Limhamn 154:229

Hemsida: http://vastkustenskoloni.blogspot.com

Ordförande Lene Willumsen     lene.willumsen@vastkustenskoloni.se

kontaktperson Malmöstad, Isabella Gadde, isabella.gadde@malmo.se tel 040-341800


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Blocket och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

695.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.