VÅRA OBJEKT

Stor stuga på Jägershill 2 med hög standard!

Välkommen till denna stuga som både har en fantastisk trädgård men även en riktigt hög boendestandard. Här njuter du av alla moderna bekvämligheter inne och en välskött och insynsskyddad trädgård ute. Här kommer du trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 2
Boarea
50 Kvm
Biarea
16 Kvm
Tomtarea
395 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten från tidig april till sen oktober. WC avlopp till septiktank på 3000L och övrigt avlopp till stenkista. Det finns en gammal vattenbrunn på tomten som inte varit i bruk på lång tid.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
1.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.882 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
9.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
16.082 kr/år

Stugan


En veranda på 9kvm med skjutdörrar och klinkergolv inleder. Här njuter du av trädgården oavsett väder.

Övriga stugan är på ca 50kvm och alla rum är rejält tilltagna. Entrén leder in till köket som är uppbyggt i två avdelningar. Köket inleds med ett rum med förvaring och leder vidare till ett arbetskök med hög standard. Utrustningen består av kyl/frys från Elektrolux, dubbelugn med keramikhäl, fläkt med utsug och kaklad köksvägg. Stugan har ett snyggt enhetligt laminatgolv.

En portal leder vidare till vardagsrummet som är ombonat med träväggar, enhetligt laminatgolv och vitt tak. Här är möblerat med en bäddbar hörnsoffa och platt-tv med vikbart fäste ( inventarier kan ingå i köpet ).

Badrummet är helkaklat 2010, säljaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört med erforderlig fuktspärr. Storleken är imponerande och här finns gott om plats för WC, duschkabin, tvättställ och tvättmaskin. Här står varmvattenberedaren från Nibe på 55L och det finns ett vädringsfönster.

Sovrummet har från börja varit två sovrum och har en imponerande storlek. Det är lätt att göra om rummet till två sovrum om så önskas. Med dagens planlösning har du ett spatiöst sovrum med 180-säng, garderobssystem och fortfarande plats för ett skrivbord. Ytskikten är fina med vitlaserat tak och blyinfattat fönster.

 

Det finns en bod på 7kvm med indragen el. I den välskötta trädgården på 395kvm växer det vintergrön tujja, pilträd, vindruvor, rabarber mm. Det finns odlingslådor för framtida grönsaksodling.

På tomten finns en gammal vattenbrunn som nu är övertäckt och inte har varit i bruk på många år.

Kronologi

1997 Ägaren köper stugan

2000 Ny takpapp och trädäck

1998 Genomgång av elsystem

2010 Kaklat badrum

2013 Bytt golvbjälklag och nytt golv

2014 Byggt terass

2019 Målat stugan utvändigt och renoverat staketet

 

I den årliga föreningsavgiften på 9000kr ingår arrende, vatten mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 16 082kr.  En egen parkeringsplats kan hyras för 400kr/år.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

 

 

 


Jägershill 2


Jägershill Sommarstad 2 ligger i Östra delen av Malmö strax utanför Jägersro travbana. Det finns 165 stuglotter inom området, lotterna är mellan 300m² och 500m². Inom området finns ett föreningshus en dansbana samt en idrottsplats med dusch, boule, minigolf och fotbollsplan. På varje lott får kolonisten bygga en stuga på max 40m², en friggebod på 15m², en inglasad veranda på 12m² samt ett växthus på 6m². Sommarvatten finns från c:a 15 april till den 15 oktober, detta är beroende på vädret eftersom våra ledingar inte ligger frostsäkert. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då vattenledningen är öppen. 
Man måste bo i Malmöområdet för att få köpa stuga i föreningen.

Man kan inte mantalsskriva sig på kolonistugan och man får inte bo där permanent på vinterhalvåret.

Diskussioner pågår med den privata markägaren om att föreningen kan få köpa loss marken. Det är beslutat att kommunalt avlopp ska anläggas på koloniområdet.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1000kr för köparen och 1000kr för säljaren.

Mer info på              http://www.jagershill2.se/

Föreningen har 5årskontrakt med den privata markägaren som omförhandlas 2025.

Förhandling pågår med markägaren om kommunalt avlopp och om eventuell friköpning av marken.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Du kan när som helst avbryta vårt förmedlingsuppdrag utan kostnad. Vi marknadsför din stuga på bästa sett på Blocket och Hemnet mm. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

750.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2022 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.