VÅRA OBJEKT

Fin stuga på Ärtholmen nära parkering!

Stugan ligger på Violgången som ligger bra läge med soligt söderläge. Bredvid stugan finns ett flertal parkeringsplatser som tillhör Ärtholmen. Stugan har modernt kök och helkaklat badrum från 2010. Lättskött trädgård i soligt söderläge. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar.Objektsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
40 Kvm
Biarea
8 Kvm
Tomtarea
323 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1970
Fönster
1-glas
Tak
2014 Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp från föreningen. Vattnet är påslaget från tidig april till sen oktober.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.300 kr/år
Driftkostnad - Totalt
10.400 kr/år

Stugan


En stenlagd gång och ett stort trädäck välkomnar dig. Entrén leder in i ett avlångt kök med sittplats för fyra. Utrustningen består av varmvattenberedare, kyl/frys från Cylinda, inbyggnadsugn från Bosch, keramikhäll och vask med engreppsblandare. Luckor och bänkskivor är fina och köksväggen är kaklad.

Vardagsrummet har laminatgolv, vit tapet och dekortakbjälkar. Stora hörnfönster ger en luftig och ljus känsla.

Det helkaklade badrummet är uppfört 2010. Ägaren garanterar att arbetet är fackmannamässigt utfört med erforderlig fuktspärr. Här finns WC, tvättställ och stor duschplats..

En hall med en dörr mot bakgården delar badrum och sovrum.

Sovrummet ligger i svalt nordläge och där är plats till en dubbelsäng och förvaring.

 

På baksidan finns ett fristående förråd på 8kvm. Det finns äppelträd och ett valnötsträd. I rabatterna växer rosor och perenna växter. Det finns en murad grill och stenlagda gångar.

Inventarier och redskap så som handgräsklippare kan ingå i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på 5300kr ingår arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostnaden på 10 400kr/år.

2014 lade ägarna nytt papptak.

Stugans taxeringsvärde är 316 000kr.

 

 

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet oförhandlas 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

695.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2021 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.