VÅRA OBJEKT

Premiumstuga med välskött trädgård!

En av Elinelunds finaste stugor är nu till salu. Hela stugan har lackat brädgolv och fina ytskikt. Planlösningen är öppen vilket ger stora sociala ytor. Nuvarande ägare öppande upp till nock i vardagsrummet vilket gav ett rejält lyft. Badrummet har dusch och WC. Allt i hög standard. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Elinelund
Tomtarea
387 Kvm
Boarea
40 Kvm
Biarea
17 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1950
Fönster
2-glas
TV & Internet
WiFi möjligt via föreningen
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp. Öppet mellan tidig april till sen oktober
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
7.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
12.600 kr/år

Stugan


Entrén leder in till en verandaliknande rum med god överblick över närområdet. Här är snedtak och fönster i två väderstreck.

Allrummet fick en renovering av ägaren då han flyttade innertaket till nock och bytte isolering och innertak. I allrummet sitter innerdelen till värmepumpen som både kan kyla och värma huset enligt önskemål. Ägaren har också installerat en solcellsventilator från SolarVenti. Allrummet har elegant takbelysning med dimmer.

Ägaren har byggt en smart sovalkov med matchande tapet och förvaring under sängen.

En bred öppning leder in till köket som har inredning av ek och vita skåp. Utrustningen består av kyl/frys från Bosch, spis/ugn från Whirlpool med keramikhäll och rostfri diskbänk med två hoar och engrepps blandare. Via fönstret serverar man smidigt gäster i trädgården. En läcker tapet ger karaktär.

Badrummet ligger nära entrén och har WC, dusch, fläkt och tvättställ. Golv och väggar har våtrumstapet och golvmatta i hög standard.

 

I den årliga avgiften till föreningen på ca 7500kr ingår det arrende, vatten, avlopp mm. Avgiften är inräknad i den totala driftskostanden på 12 600kr/år.

Stugans taxeringsvärde är 219 000kr.

 

I trädgården växer det två plommonträd, två äppelträd, syrener och jasmin. Häckar av bland annat forsythia ger ett gott insynsskydd från gången och runt uteplatserna..

Det finns ett fristående uterum på ca 9kvm med stora fönsterpartier och skjutdörr mot trädgården.

En trädgårdsbod på ca 8kvm står på tomtens baksida.

Träpanelen är väl underhållen och målad.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

Stugan har automatsäkringar och jordfelsbrytare.

 

 


Elinelund


Elinelunds sommarstads koloniförening är en ”oas i staden” och ligger i sydvästra Malmö.

Elinelunds sommarstad bildades 1949 och här finns 273 härliga koloniträdgårdar som arrenderas av trädgårdsentusiaster.

Föreningen arrenderar marken av Malmö Stad. Avtalet omförhandlas 2029.

De som bor här arrenderar tomt men äger stugan. Boendet är sommarboende under säsongen 1 april – 31 oktober. Övriga tider är ej tillåtet att bo i stugan och vattnet är avstängt 1 november – 31 mars. För att bli medlem i föreningen måste man bli godkänd av föreningen som arrendetagare samt äga eller deläga en stuga. För att få köpa stuga på Elinelund måste man vara skriven i Malmö kommun eller i en till Malmö angränsande kommun.

 

Överlåtelse- och administrationsavgiften är 1750 kr (Administration och besiktningsavgift). Avgiften betalas av säljaren till Bankgiro 219-7101, Swedbank innan överlåtelsen.

Föreningens hemsida har mycket info: https://elinelundssommarstad.se/

Föreningens mail är:  elinelund@telia.com

 


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

850.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2020 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.