VÅRA OBJEKT

Lummig hörntomt på Ärtholmens bästa läge!

Detta är en något enklare stuga med modernt badrum med WC, dusch och tvättställ. Fantastisk trädgård med vindruvor, äppelträd och bärbuskar. Lummig trädgård med mycket insynsskydd och ett flertal gröna rum att utforska. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
30 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
320 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1940
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via föreningen. Vattnet är påslaget mellan 1/4-31/10.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.200 kr/år
Driftkostnad - Totalt
9.800 kr/år

Stugan


En hall med avhängning inleder.

Vardagsrummet avgränsas med en bärande träbalk. Här är stora hörnfönster som släpper in mycket ljus. Golvet är av ljust laminat.

Köket är kompakt och välplanerat med spis/ugn med två plattor från Siemens, micro, varmvattenberedare på 35L och rostfri diskbänk med två hoar.

I hallen mot sovrummet finns garderob och en kyl/frys från Zanussi.

Sovrummet är välplanerat och har plats för en dubbelsäng. Det finns en delbar dörr ut mot skärmtaket och dekorfönster med blyinfattat glas.

Badrummet ligger i anslutning till sovrummet och uppfördes 2012 av fackman. Golvet är av våtrumsmatta och väggarna av våtrumstapet. Här finns WC, tvättställ, fönster och duschplats.

 

Ett skärmtak på stugans baksida leder vidare till ett förråd med el och snickarbänk. Ytterligare ett förråd finns på motsatt sida.

Trädgården är på 320kvm och har en stor mångfald. Här växer det tre äppelträd med både höst och sommaräpplen, plommon, krusbär, vinbär, hallon, rabarber, och blåbär. Vinrankan klättrar runt den stensatta pergolan och ger gula druvor av Solaris. Det finns odlingslådor för lätt odling.

Inventarier och redskap såsom elgräsklippare kan ingå i köpet.

Den årliga avgiften till föreningen är på 5200kr och ingår i den totala driftskostnaden på 9800kr.

En elektriker gick igenom elen 2008. Det finns uttag för el utomhus.

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet oförhandlas 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

595.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2020 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.