VÅRA OBJEKT

Påkostad stuga byggd 2010 på Ärtholmen!

Tillfälle att överta en modern och rejäl stuga som uppfördes 2010. Här njuter du av en hög standard med helkaklat badrum, diskmaskin och värmepump. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
40 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
370 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
2010
Fönster
2-glas och 3-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp. Vattnet stängs av 1/11 av föreningen och sätts på 1/4.
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.200 kr/år
Driftkostnad - Totalt
11.800 kr/år

Stugan


Ett trädäck med inbyggd belysning i väster leder in till entrén och uterummet. En hall med förvaring inleder. Här sitter även larm och elcentral.

Det är öppet mellan kök och vardagsrummet. Golvet är av laminat och i taket finns inbyggda spotlights.Sällskapsdelen har stora fönsterparter mot trädgården.

Köket är komplett med diskmaskin från Candy, spis med keramikhäll /ugn från Husqvarna, micro och inbyggd kyl/frys. Här är bra arbetsytor och smidig förvaring.

Badrummet är helkaklat och säljaren garanterar att det är uppfört fackmannamässigt med erforderlig fuktspärr. Här finns WC, tvättställ, varmvattenberedare, vädringsfönster och dusch hörna med välvda glasväggar. Det är förberett för tvättmaskin.

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och garderober. Väggarna är klädda med harmonisk blå tapet och en glasdörr leder ut till uterummet på ca 10kvm.

Uterummet är inrett och lätt att öppna upp då ena långsidan har vikdörrar (2-glas).

 

Den årliga avgiften till föreningen på ca 6200kr inkluderar arrende, vatten, avlopp mm

Stugans taxeringsvärde är 306 000kr.

Vissa inventarier och en del redskap så som elgräsklippare kan ingå i köpet.

Larm från Verisure kan övertas (240kr i mån).

Stugan är välisolerad med 200mm i tak och golv samt 170mm i väggen.

Stugan har vind med inspektionslucka.

Stugan har 3-fas el med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Det finns eluttag och vattenutkastare i trädgården.

 

På den lättskötta tomten är på 370kvm växer det äpple, plommon och hallon. Det finns en bod på ca 10kvm med indragen el.

 

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet oförhandlas 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden.

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och bastu. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  artholmen.vaktmastare@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att säja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 28 500kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen och Hemnet samt andra relevanta hemsidor. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

750.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2020 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.