VÅRA OBJEKT

Stuga med WC på Ärtholmen!

Tillfälle att överta en enklare stuga på attraktiva Ärtholmens koloniområde. Lättskött tomt på 370kvm med äppelträd och bärbuskar. Bygglov beviljat för ny stuga om så önskas. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
29 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
370 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
1-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt avlopp, kommunalt vatten. Vattnet är påslaget från 1/4 till 31/10.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.200 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
9.600 kr/år

Stugan


Ett skärmtak på ca 15kvm är en praktisk väg in till stugan. Här kan du njuta av trädgården i alla väder.

Entrén leder in till ett veranda med bra förvaring.

Köket är rejält med varmvattenberedare från 2018, spishäll från 2019, kyl/frys, kaklad köksvägg och rostfri diskbänk med två hoar. Från köket är det en stor öppning mot vardagsrummet.

Vardagsrummet har vita ytskikt med fint ljusinsläpp från stora hörnfönster.

 

I trädgården finns en bod på 10kvm med en fräsch toalett med ny WC och tvättställ samt ett förråd.

Trädgården är lättskött och har växer äppelträd, fikon, plommon, vinbär, hallon och björnbär.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet. Parabol kan ingå i köpet.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 6000kr ingår det arrende, vatten, avlopp mm.

 

Säljaren har ägt stugan i fyra år. Han har ett godkänt bygglov på en ny stuga på 40kvm med 12kvm veranda. Ritningen på stugan finns som bilaga.


Ärtholmens Sommarstad


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.

Föreningen har 20års arrendeavtal mot Malmö Stad. Avtalet oförhandlas 2029. Mot kolonisterna har föreningen 5åriga avtal som förnyas automatiskt.

1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden.

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  info@artholmen.com

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

485.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.