VÅRA OBJEKT

Tillfälle! Hela 62 kvm stuga med anlagd septiktank!

På en härlig södertomt ligger denna stuga om hela 62 kvm med anlagd septiktank. Detta innebär att det finns riktig spoltoalett vilket är mycket ovanligt på området. Kök, badrum, fönster etc från 2011.


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Västkustens koloniförening/Sibbarp
Boarea
62 Kvm
Biarea
8 Kvm
Tomtarea
326 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960/2011
Fönster
2011
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Vatten april-okt, avlopp septiktank 5 kubik
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
850 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.440 kr/år
Driftkostnad - Totalt
5.890 kr/år

Stugan


Välkommen till denna stuga i toppskick belägen på en härlig södertomt med både altan och uteplats.

Stugan har hela 62 kvm som går att nyttja som boyta.

I dagsläget används en del av stugan som ”uterum” men enligt kommunens inritningar är även detta klassat som boyta. Denna del av stugan är byggd 2011.

Stort kök, renoverat 2011, med gott om förvarings och beredningsytor. 

Här finns även en matplats för många bekvämt sittandes samt stora övriga ytor att nyttja.

Det som idag används som sovrum är stort nog att det även kan användas som vardagsrum för den som önskar.

Möjligheterna att möblera efter behov är många.

I badrummet från 2011 finns en riktig spoltoalett kopplad till en septiktank (2016). Detta är mycket ovanligt på området.

Stugan är stor nog för den som även vill sätta in en duschkabin inne i stugan. Det finns även redan i dagsläget förberett för vatten och avlopp om man vill koppla in en utomhusdusch.

Stugans uppvärmning sköts av en energisnål luft/luftvärmepump från 2018.

Fönster byttes 2011

Hela stugan är vinterbonad

I trädgården finns en fristående stuga om 8 kvm byggd 2009 som kan användas som gäststuga eller förråd.

Taxeringsvärde 50000kr

Avgift till föreningen är 5438kr/år inkl arrende, vatten, sophantering etc.

Varmt välkomna på visning!

 

 

 

 


Västkustens koloniförening


 

Historia

Koloniföreningen Västkusten bildades 1952. Området ägdes då av Skånska Cementaktiebolaget och uppläts  endast till i bolaget anställda. Först senare år har utomstående fått förvärva kolonilott. Områdets areal uppgår till 30 520 kvm och har 86 kolonilotter. - Med bolagets ekonomiska stöd och lån kunde de nyblivna koloniägarna genom eget och gemensamt arbete färdigställa området. I det ursprungliga kontraktet angavs noggrant kolonistugorna maximala storlek och hur de skulle placeras på kolonilotten. Redan tidigt byggdes gemensam toalettbyggnad och förråd. - Skånska Cementaktiebolaget ändrade namn och gick upp i eller förvärvades av andra bolag. Genom bytesavtal mellan Heidelberg Cement och Malmö kommun 2008 förvärvade kommunen området.

 

Kolonilotten
Den upplåtna tomten skall skötas på ett sådant sätt att den ger ett vårdat intryck. Häckar, buskar eller träd får ej hänga ut i gångar eller in på grannens tomt. Odlingar, gräsmattor och rabatter skall hållas i vårdat skick. Det är arrendatorns skyldighet att hålla rent i gången utanför tomten. Undvik att placera något utanför din egen tomtgräns såsom cyklar, mopeder eller annat som tar plats i gången. Bekämpa inte ogräset med gifter, utan ta det för hand och tänk miljövänligt.

Arrendeavgift
Arrendeavgiften beslutas under årsmötet föregående år och är uppdelad för att betalas 2 ggr om året. Halva avgiften betalas senast 30 mars och resterande senast 30 september. 2st inbetalningsavier skickas ut i samband med kallelse till årsmötet i januari/februari. Påminnelseavgift tillkommer vid försenad inbetalning med 200 kronor vid första påminnelsen och med 500 kronor vid andra påminnelsen. 

Överlåtelse/Försäljning
Funderar du på att sälja eller överlåta måste du informera styrelsen innan försäljning eller överlåtelse sker. En överlåtelseavgift på 500 kronor betalas av köparen till föreningen vi försäljning.

Uthyrning
Det är förbjudet att hyra eller låna ut stuga utan styrelsens medgivande. 

Boende

Nuvarande arrende löper ut 2020. Föreningen har 5-årigt arrende med Malmö stad som förnyas kontinuerligt vart 5:e år

Förhandlingar om längre arrendetid pågår


Permanent boende är inte tillåtet på området.

Fastighetsbeteckning på hela området: Malmö Limhamn 155:355

Hemsida: http://vastkustenskoloni.blogspot.se

Kontakt: styrelsen@vastkustenskoloni.se

kontaktperson Malmöstad, Isabella Gadde,  isabella.gadde@malmo.se   tel 040-341800


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom. Ett annat alternativ kan vara ett privatlån utan säkerhet, dock är räntan oftast högre på dessa lån. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i bl.a dagspressen och alla internetsidor såsom bl.a Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704156025PRIS

695.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.