VÅRA OBJEKT

Stuga i mycket fint skick i lugnt ytterläge

Härlig stuga belägen på en lummig insynsskyddad yttertomt mot allmänning. Kommunalt VA är inkopplat. Modernt kök och energisnål luft/luftvärmepump för uppvärmning. En stuga att uppleva.


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
38 Kvm
Biarea
22 Kvm
Tomtarea
324 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1965
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA. Vatten april-okt
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.440 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.600 kr/år
Driftkostnad - Totalt
11.640 kr/år

Stugan


Välkommen till denna härliga stuga belägen på en grönskande tomt i ytterläge mot allmänning .

Skön plats i trädgården med paviljong och trädgårdsmöbler  

Vardagsrummet binder ihop alla stugans rum. Här är laminatgolv, tapet och trätak.

Från vardagsrummet kommer man ut till det stora uterummet på ca 12kvm. Här njuter man av den insynsskyddade trädgården i alla väder. Skjutglasfönster gör det lätt att öppna upp varma dagar.

Badrummet är stort och fräscht. Här finns WC, kaklad dusch hörna, stor kommod och engreppsblandare.

Köket är renoverat med nya luckor, ny gasspis, ugn och kyl/frys från Bosch.

Sovrum som är ljust och fräscht med vita väggar, laminatgolv och trätak. En dubbelsäng får plats utan att det blir trångt på sidorna.

Den årliga avgiften till föreningen för arrende, vatten mm är ca 6600kr.

Kommunalt VA är inkopplat  Årsavgiften kommer framöver att höjas med ca 3500-4000kr för alla stugägare som täcker kostnaden för anläggandet av det kommunala avloppet  

Stugans taxeringsvärde är 184 000kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

I den insynsskyddade trädgården växer det äppelträd, päronträd och plommonträd. Täta häckar ger ett gott skydd från insyn. Nya tujjor är planterade längs med staketet på framsidan. Stugan har bara grannar på en sida.

I trädgården finns en praktisk bod på ca 10kvm.


Kölnan


Föreningen nås på 040-449400 eller se hemsidan http://kolnansfritidsby.se/

Allmänt:
Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i närområdet för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen och sätts in innan tillträde på föreningens plusgiro 638354-1
 
Aktiviteter:
På Kölnan behöver ingen gå sysslolös. Här bjuds flera aktiviteter. Loppis, allsång, stavgång, bingo och bussresor har ordnats de senaste åren. Här finns boulebana, fotbollsplan med fotbollsträning för barnen och minigolfbana. Valborg och Midsommar firas med dans, musik och festligheter vid dansbanan och föreningshuset. 

Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.
Närservice:
Kölnans Fritidsby har ingen egen butik. Men i Bara, på cykelavstånd, finns all service man kan behöva med livsmedelsbutik, pizzeria mm. Dessutom ligger Toftanäs bara några minuter med bil från koloniområdet. Där finns ICA Maxi, Blomsterlandet, byggvaruhus, bensinmack osv. 


Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Se tidtabell på www.skanetrafiken.se
Vill du hellre cykla till Kölnan så väljer du den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom. Ett annat alternativ kan vara ett privatlån utan säkerhet, dock är räntan oftast högre på dessa lån. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i bl.a dagspressen och alla internetsidor såsom bl.a Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704156025PRIS

495.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.