VÅRA OBJEKT

Kanonläge med fri utsikt över ängar

På en tomt med fri utsikt över ängar ligger denna härliga stuga om hela 50 kvm plus uterum och förrådsstuga. Här finns även en stor träaltan i söderläge om 40 kvm.


Intresseanmälan & visningar
Objeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnan
Boarea
50 Kvm
Biarea
16 Kvm
Tomtarea
380 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1960/2010
Fönster
Nya 3-glas
Tak
Tegel
Vatten & avlopp
Kommunalt VA, vatten april-okt
Driftkostnad - El
3.600 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.440 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
7.400 kr/år
Driftkostnad - Totalt
12.440 kr/år

Stugan


Välkommen till denna härliga stuga belägen på en södertomt med fri utsikt över ängarna.

På en 40 kvm stor träaltan njuter man från morgon till kväll i solen.

När det börjar skymma och bli lite kyligare flyttar man sig in till det härliga uterummet om 12 kvm.

På tomten finns även ett fristående förråd med trädgårdsredskap, verktyg etc.

Hela utsidan av stugan såsom bl.a fasad och fönster är utbytt senaste åren och är i toppskick.

Fasaden är dessutom nymålad 2018.

Inne i stugan finner man hela 50 kvm boyta.

Helkaklat badrum från 2012 med dusch, wc, handfat och stor varmvattenberedare.

Kök i bra storlek med kyl/frys från 2017.

Sovrum med garderobsutrymmen. 

Stort vardagsrum med utsikt över ängarna. Vardagsrum och matsalsrum har i dagsläget en vägg emellan sig men för den som önskar kan man ganska enkelt göra detta till ett stort öppet rum.

Kommunalt avlopp och vatten är framdraget till alla stugor på kölnan vintern 2019. I denna stuga är det grävt mellan stuga och kommunens avlopp men i dagsläget inte inkopplat. Det är ca 1 meter rör som behöver kopplas på varandra. Inga anslutningsavgifter tillkommer.

Avgift till föreningen är för närvarande ca 7400kr/år inkl vatten, arrende, medlemsavgift etc. Läs mer under punkten kommunalt-VA

P-plats finns att överta. 

Varmt välkomna på visning! 


Kommunalt VA


Under vintern 2018/2019 har kommunalt VA anlagts på Kölnan. Ledningarna har lagts in till tomtgräns. Själva påkopplingen till stugans rör kommer inte kosta något i anslutningsavgift. Dock får varje stugägare betala vad det kostar i rör och att gräva den biten mellan kommunens rör och stugans rör. Finansiering av själva anläggandet av det kommunala VA på kölnan kommer ske genom att årsavgiften höjs för samtliga stugor. Exakt belopp är ej klart men enligt budget ska avgiften höjas med ca 3500kr per år. 


Kölnans fritidsby


Föreningen nås på 040-449400 eller se hemsidan http://kolnansfritidsby.se/

Allmänt:
Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i närområdet för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.
 
Aktiviteter:
På Kölnan behöver ingen gå sysslolös. Här bjuds flera aktiviteter. Loppis, allsång, stavgång, bingo och bussresor har ordnats de senaste åren. Här finns boulebana, fotbollsplan med fotbollsträning för barnen och minigolfbana. Valborg och Midsommar firas med dans, musik och festligheter vid dansbanan och föreningshuset. 

Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.
Närservice:
Kölnans Fritidsby har ingen egen butik. Men i Bara, på cykelavstånd, finns all service man kan behöva med livsmedelsbutik, pizzeria mm. Dessutom ligger Toftanäs bara några minuter med bil från koloniområdet. Där finns ICA Maxi, Blomsterlandet, byggvaruhus, bensinmack osv. 


Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Se tidtabell på www.skanetrafiken.se
Vill du hellre cykla till Kölnan så väljer du den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom. Ett annat alternativ kan vara ett privatlån utan säkerhet, dock är räntan oftast högre på dessa lån. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i bl.a dagspressen och alla internetsidor såsom bl.a Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704156025PRIS

495.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.