VÅRA OBJEKT

Unik havsnära stuga på Sibbarp!

Tillfälle att ge dig själv en oas av grönska och ett mysigt krypin med de rätta attributen. Stugan ligger på bekvämt avstånd från parkering, lekplats och servicehus med fräsch dusch och WC som städas regelbundet. Det är bara att kasta av sig skorna och njuta av din tid!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Västkusten / Sibbarp
Boarea
15 Kvm
Biarea
11 Kvm
Tomtarea
313 Kvm
Antal rum
1 rum och pentry
Byggår
1952
Fönster
1-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten via föreningen från tidig april till sen oktober. Avlopp till stenkista.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
8.400 kr/år

Stugan


Stugan är ett stort öppet rum på 15kvm med öppet till nock. Det vitlaserade brädgolvet är i gott skick. Väggar och tak är vitmålade och det synliga takbjälklaget framhävs diskret med en mild färg.

Tidstypiska 1-glasfönster släpper in ljus från alla riktningar.

Bredvid dörren finns en köksbänk med rinnande vatten och en porslinsho. Kyl/frys står i ett utrymme bredvid entrén. Det finns även ett förråd i anslutning till stugan.

 

I trädgården finns ett stensatt skärmtak utrustat med gasolspis och grill. Behöver man mer? Tomten är på 317kvm och bevuxen med två äppelträd, plommon hallon, krusbär och vinbär.

 

Elcentralen har automatsäkringar och jordfelsbrytare.

De flesta inventarier och redskap kan ingå i köpet.

Toalett och dusch finns i föreningens servicehus ca 80m från grinden. Du kan parkera tio meter från stugan.

Tomten får bebyggas med 40kvm stuga och 12kvm veranda samt friggebod. Bygglov krävs.

I den årliga avgiften på ca 5000kr ingår vatten, arrende, parkering mm.

 

I


Föreningen Västkusten


Historia

Koloniföreningen Västkusten bildades 1952. Området ägdes då av Skånska Cementaktiebolaget och uppläts  endast till i bolaget anställda. Först senare år har utomstående fått förvärva kolonilott. Områdets areal uppgår till 30 520 kvm och har 86 kolonilotter. - Med bolagets ekonomiska stöd och lån kunde de nyblivna koloniägarna genom eget och gemensamt arbete färdigställa området. I det ursprungliga kontraktet angavs noggrant kolonistugorna maximala storlek och hur de skulle placeras på kolonilotten. Redan tidigt byggdes gemensam toalettbyggnad och förråd. - Skånska Cementaktiebolaget ändrade namn och gick upp i eller förvärvades av andra bolag. Genom bytesavtal mellan Heidelberg Cement och Malmö kommun 2008 förvärvade kommunen området.

 

Kolonilotten
Den upplåtna tomten skall skötas på ett sådant sätt att den ger ett vårdat intryck. Häckar, buskar eller träd får ej hänga ut i gångar eller in på grannens tomt. Odlingar, gräsmattor och rabatter skall hållas i vårdat skick. Det är arrendatorns skyldighet att hålla rent i gången utanför tomten. Undvik att placera något utanför din egen tomtgräns såsom cyklar, mopeder eller annat som tar plats i gången. Bekämpa inte ogräset med gifter, utan ta det för hand och tänk miljövänligt.

Arrendeavgift
Arrendeavgiften beslutas under årsmötet föregående år och är uppdelad för att betalas 2 ggr om året. Halva avgiften betalas senast 30 mars och resterande senast 30 september. 2st inbetalningsavier skickas ut i samband med kallelse till årsmötet i januari/februari. Påminnelseavgift tillkommer vid försenad inbetalning med 200 kronor vid första påminnelsen och med 500 kronor vid andra påminnelsen.

Överlåtelse/Försäljning
Funderar du på att sälja eller överlåta måste du informera styrelsen innan försäljning eller överlåtelse sker. En överlåtelseavgift på 500 kronor betalas av köparen till föreningen vi försäljning.

Uthyrning
Det är förbjudet att hyra eller låna ut stuga utan styrelsens medgivande.

Boende

Nuvarande arrende löper ut 2020. Föreningen har 5-årigt arrende med Malmö stad som förnyas kontinuerligt vart 5:e år

Förhandlingar om längre arrendetid pågår


Permanent boende är inte tillåtet på området.

Fastighetsbeteckning på hela området: Malmö Limhamn 155:355

Hemsida: http://vastkustenskoloni.blogspot.se

Kontakt: styrelsen@vastkustenskoloni.se

kontaktperson Malmöstad, Isabella Gadde,  isabella.gadde@malmo.se   tel 040-341800


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

395.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.