VÅRA OBJEKT

Nybyggt på Ärtholmen!

Tillfälle att överta en stuga som är i slutfasen av färdigställandet. Stor anlagt trädgård på 450kvm på bra läge. Det som återstår att slutföra är badrum, loft och trädäck. Allt är byggt med påkostade material hittills. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
38 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
450 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
2019
Fönster
2-glas och 3-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten mellan 1/4-31/10. Kommunalt avlopp.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
6.500 kr/år
Driftkostnad - Totalt
10.400 kr/år

Stugan


En hall klädd med vit träpanel och pergogolv inleder. I bortre delen av hallen finns en lucka ner till den krypbara grunden och varmvattenberedaren på 80liter.

Sovrummet är ytterst elegant. Det känns nästan som ett hotellsovrum. Här är plats för dubbelsäng och förvaring.

Badrummet är förberett med avlopp och vatten. Här är plats för WC, kommod (inköpt), dusch och tvättmaskin.

Allrummet har höga fönster mot trädgården. Det är öppet till nocken 4meter upp. Det är också öppet mot ett användbart loft med 110cm höjd i mitten.

En altan dörr finns mot öster och bygglov finns för ett trädäck från den gaveln.

Det är öppet mot köket som har helt nya vitvaror såsom kyl/frys från Whirlpool, stor sink med engreppsblandare, fläkt med utsug, ugn och keramikhäll från Bosch. Ikeaköket passar väl med övrig design.

 

Den årliga kostanden till föreningen för vatten, avlopp, arrende mm är ca 6500kr.

Det finns en äldre trädgårdsbod på 10kvm.

Huset är välisolerat med 95mm isolering, OSB-skiva, gips och slutligen panelskivor

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.


1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden.

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  info@artholmen.com

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen och 500kr betalas av säljaren. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

750.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.