VÅRA OBJEKT

Stuga byggd 2009 med egen brunn på Jägershill 1!

Välkommen till en stuga som ägaren byggt själv 2009. Konstruktionen är synlig från insidan med en rejäl bärande pelare centralt som bär stugan. I boden finns ett system med pump och vattenledning som går till en grävd vattenbrunn på tomten så att stugan kan vara självförsörjande på vatten. Stugan är modern med fina ytskikt och öppen planlösning. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 1
Boarea
45 Kvm
Biarea
9 Kvm
Tomtarea
480 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
2009
Fönster
Blandat
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten från föreningen från tidig april till sen oktober. Eget vatten från egen brunn övrig tid. Avlopp från WC till septiktank på 3000L. Övrigt avlopp till två stenkistor.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
1.000 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
7.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
11.900 kr/år

Stugan


En hall med klinkers leder in i stugan. Det är öppet till nock och takbjälkarna ligger synliga från insidan vilket ger en härligt luftig atmosfär.

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och garederober. Det finns också förvaring i en inbyggd nisch. Ett snyggt laminatgolv i äldre stil klär golven.

Det är öppet mellan vardagsrum och köket i hörnan. Köksutrustningen består av nyare kyl/frys från Bosch, bra arbetsytor och en ugn med separat keramikhäll. Under stenläggningen finns elektrisk golvvärme.

Vardagsrummet har plats för både en stor matplats och en soffgrupp. Helglas mot trädgården ger fint samspel med tomten.

Badrummet har klinkers med underliggande fuktspärr. Här finns WC, tvättställ och en duschkabin.

 

I den årliga avgiften till föreningen på ca 7000kr ingår det arrende, vatten mm.

Stugans taxeringsvärde är 177 000kr.

Inventarier och redskap såsom robotgräsklippare kan ingå i köpet.

Stugan är välisolerad och värmepumpen från 2012 kan såväl ge underhållsvärme samt kyla.

Vattnet från den egna brunnen håller inte drickskvalité i dagsläget.

 

I trädgården finns ett härligt trädäck på 38kvm och en stor insynsskyddad baksida. Här växer det täta häckar, två äppelträd, päron och plommon.


Jägershill 1


Jägershill 1 är ett koloniområde som är beläget i det sydöstra hörnet av Malmö, intill Jägersro Travbana.

Området har 150 stugor av olika storlek och utseende. Det är endast avsett för sommarboende. Området har kommunalt vatten och el. Vattenledningen är en sommarledning och är tillgänglig från ca 15/4 till 15/10. Stadigvarande boende är tillåtet under den tid då denna vattenledningen är öppen. Man får inte mantalsskriva sig på området. Man måste vara skriven i Malmöområdet för att få köpa en stuga.

Inhängnad bilparkering med hyrda platser finns i anslutning till området. Här finns också en gästparkering.

I anslutning till parkeringen finns en idrottsplats med fotbollsplan, minigolfbana, boulebanor och byggnad med omklädnad och dusch. De kolonister som ej har egen dusch har också tillgång till denna byggnad.

Under sommarmånaderna så anordnas fotbollsturneringar för såväl ungdomar, som vuxna mellan övriga koloniföreningar inom Malmö. Febril aktivitet är det på boulebanan flera kvällar i veckan. Tävlingar anordnas inom föreningen och även mellan övriga koloniföreningar. Minigolfbanan är flitigt använd och tävlingar anordnas ofta. I samband tävlingarna så grillas det korv mm. Midsommarfest med dans och lotterier svarar angränsande Jägershill 2 för. Midsommardans för barnen och utdelning av godispåsar äger rum på midsommaraftons eftermiddag på tvåans dansbana.

Överlåtelse avgift utgår med: 1000:- för säljaren och 1000:- för köparen.

 


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

495.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.