VÅRA OBJEKT

Välskött stuga på Ärtholmen med badrum från 2010!

Denna stuga ligger på lummig hörntomt på bekvämt avstånd till parkering och service. Badrum med dusch och WC från 2010 och skärmtak från 2017. Trädgården är välskött och mångsidig. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
43 Kvm
Biarea
17 Kvm
Tomtarea
315 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960
Fönster
2-glas och 1-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten mellan 1/4 till 31/10. Kommunalt avlopp.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.100 kr/år
Driftkostnad - Totalt
8.500 kr/år

Stugan


Entrén går via verandan som har matta, klädförvaring och trätak.

Allrummet har vitlaserad träpanel på vägg och tak. Golvet är ett fint laminat. Hörnfönster släpper in mycket ljus från sydväst.

Det är öppet mot köket som är i äldre stil, Det finns en stor rostfri diskbänk med två hoar med varm/kall vatten. Utrustningen består av kyl/frys, spis med två plattor och en ugn. I köket finns en lucka ner till grunden som är lätt inspekterad.

Badrummet uppfördes 2010 med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns stor duschhörna, WC, tvättställ, vädringsfönster och en varmvattenberedare från 2012 på 55liter.

Sovrummet är riktigt stort och kan lätt delas till två sovrum om så skulle önskas. Här är nyrenoverade ytskikt och egen dörr mot skärmtaket.

Skärmtakert uppfördes 2017 och har bra höjd på väggarna så att du sitter helt privat utan insyn och njuter av trädgården i alla väder.

 

I den årliga avgiften till föreningen på 5100kr ingår det arrende, vatten, avlopp mm.

Stugans taxeringsvärde är 153 000kr.

Stugan mäter 37kvm och verandan 8kvm så totalen blir ca 43kvm. Skärmtaket är 12kvm och boden ca 5kvm.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

 

I trädgården växer det äppelträd, magnolia, hibiscus, löjtnantshjärta, pioner, rosor, hortensia, ormrot och fingerborgsblommor. En äldre bod på ca 5kvm är ett bra förvaringsutrymme för trädgårdsredskapen.

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.


1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden.

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  info@artholmen.com

Överlåtelseavgiften på 1000kr betalas av köparen. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

595.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.