VÅRA OBJEKT

Stuga på Jägershill 4 med WC och gräns mot allmänning!

Tillfället att överta en välhållen stuga på ca 52kvm. Stugans stil är modern med fina lantliga detaljer som bröstpanel och spröjsade fönster. Här är goda möjligheter att ha två sovrum.


Intresseanmälan & visningarObjeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Jägershill 4
Boarea
52 Kvm
Biarea
6 Kvm
Tomtarea
378 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1974
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten från föreningen från tidig april till sen oktober. WC vattnet till septiktank på 3000L och övrigt avlopp till 2-kammarbrunn med tömning.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Vatten/Avlopp
1.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
4.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
9.300 kr/år

Stugan


Ett stort trädäck i söder med utsikt mot allmänning leder in till entrén. Här möts vi av ett allrum som är navet i stugan och leder till alla andra rum.

Golvet är ett välhållet laminat och taket är vitt. Innerdelen till luft/luft värmepumpen ger stugan alltid perfekt klimat.

En stor öppning leder in till vardagsrummet som nu rymmer en trevlig soffgrupp men som lika gärna kan bli ett andra sovrum. Detta rum byggdes till 1996.

Sovrummet har bröstpanel och blommig tapet. Här finns plats för två 90-sängar.

Köket är i rejäl almogestil med en stor matplats. Utrustningen består av inbyggd kyl/frys, skafferi, spis/ugn med keramikhäll från Siemens och rostfri diskbänk med två hoar och engreppsblandare.

En hall med förvaring på båda sidor leder in mot badrummet. I hallen finns en lucka ner till grunden som är lätt att inspektera.

Badrummet är rymligt med våtrumsmatta och vädringsfönster. Här finns WC, tvättställ, duschkabin och varmvattenberedaren.

 

På tomten finns en fin bod på 6kvm med el och arbetsbord.

2018 uppfördes ett skärmtak med trädäck. Allt i tryckimpregnerat virke. I den soliga trädgården finns det äppelträd,  rabatter och täta häckar mot grannarna.

 

I den årliga avgiften på ca 4000kr ingår arrende, vatten mm..

Stugans taxeringsvärde är 114 000kr.

Inventarier och redskap kan ingå i köpet.

 

 


Jägershill 4


Föreningen har gemensam dansbana, lekplats, parkering, fotbollsplan mm
Kontaktperson Jägershill 4:  Sven Åke 0704479980

Man får ej bo på området permanent under vinterhalvåret.

Man måste vara skriven i Malmö området för att få lov att köpa stugan.

Överlåtelseavgiften är 500kr från köparen och 500kr från säljaren.

Parkering kostar 300kr/år.

Arrendeperioden har varit 7år men är 5år sen 2019. Förhandlingar pågår med markägaren om kommunalt VA. Mest troligt att området ansluts inom 2år och arrendeperioden blir förlängd med 20-25år i framtiden.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

420.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014-2019 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Sarvitech.