VÅRA OBJEKT

Unik stuga från 30-talet med högsta standard på Ärtholmen!

Denna stuga flyttades till Ärtholmen från Pildammarna. Här njuter du av vackra 30-tals attribut som snickarglädje, punschveranda och originalfönster. Stugan byggdes till 2012 och har nu också modernt kök, helkaklat badrum och stort sovrum. En perfekt blandning mellan skönhet och komfort. Hörntomten är väldisponerad med gott insynskydd. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar
Objeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
35 Kvm
Biarea
12 Kvm
Tomtarea
310 Kvm
Antal rum
3 rum och kök
Byggår
1930
Fönster
1-glas och 2-glas
Tak
Shingel (papp)
Vatten & avlopp
Kommunalt avlopp, kommunalt vatten öppet från 1/4-31/10.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
9.400 kr/år

Stugan


Entren går rakt in i den trivsamma punschverandan där man kan sitta och njuta av trädgårdsutsikten genom spröjsade fönster. Ett tidsenligt klickgolv ligger i den äldre delen av stugan.

Allrummet har öppet till nock och vitmålat trätak och väggar. En luft/luft värmepump ger alltid stugan behagligt klimat.

En stor portal leder in i köksdelen. Här finns ett Ikeakök med låddämpare och engreppsblandare. Utrustningen består av kyl/frys från Bosch, ugn, micro och keramikhäll. Från köket leder en dörr ut till bersån som är en insynsskyddad grön oas av murgröna med morgonsol.

Den delen som byggdes till 2012 har furugolv. Här finns ett helkaklat badrum från 2012. Ägaren garanterar att allt arbete är fackmannamässigt utfört med erfoderlig fuktspärr. Här finns duschhörna,WC, tvättställ, elektrisk handdukstork och varmvattenberedaren.

Sovrummet är väl tilltaget med två garderober och brädgolv. Ett stort fönster på gaveln vetter mot uterummet. Man kan sätta in en dörr mot uterummet om så önskas härifrån.

Uterummet på 12kvm är tillgängligt från utsidan. Detta av både säkerhetsmässiga och praktika skäl. Här är öppet till nock och skjutdörrar gör det möjligt att öppna upp mot trädgården. Tillbyggnaden är proffsigt utförd med trall runt om.

 

I den väldisponerade trädgården växer det körsbär, plommon, vinbär, hallon, björnbär och jordgubbar. All stenläggning är noggrannt tvättad och rensad från ogräs. Det finns en liten trädgårdsbod som nyligen fått nytt tak.

Stugan är en av tio anrika stugor på Ärtholmen vars historia är offentligt beskriven.

Stugans taxeringsvärde är 85 000kr.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 5000kr ingår arrende, vatten, avlopp mm.

Alla inventarier och redskap ingår i köpet.

 

Renoveringar

Ägaren köpte stugan 2013 och då hade den förra ägaren byggt till stugan med badrum och sovrum. Sammantaget hade den renoverats för ca 200 000kr strax innan överlåtelsen.

2012: Nytt papptak, ny el med automatsäkringar och jordfelsbrytare, tillbyggnad med sovrum och badrum, vattenutkastare, nya stuprör och nytt avlopp.

2014: Nytt Ikea kök, nytt uterum, målat all yttre fasad

2015: Luft/luft värmepump

2017: Ny väv under alla stenplattor

2018: Nytt klickgolv i äldre delen

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.


1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden.

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  info@artholmen.com

Överlåtelseavgiften på 1000kr betalas av köparen. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

695.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Magus Five AB.