VÅRA OBJEKT

Äldre välbevarad stuga med WC på Ärtholmen!

Tillfälle att överta en äldre charmig stuga på bra läge i Ärtholmen. Stugan är byggd på 40-talet och tillbyggd på 70-talet. Uppväxt lummig tomt med fruktträd och bärbuskar. Välkommen!


Intresseanmälan & visningar
Objeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
35 Kvm
Biarea
10 Kvm
Tomtarea
270 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1940
Fönster
2-glas
Tak
Plåt 2014
Vatten & avlopp
Kommunalt avlopp, kommunalt vatten påslaget från 1/4-31/10
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.500 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
5.000 kr/år
Driftkostnad - Totalt
8.900 kr/år

Stugan


Ett skärmtak leder in i den isolerade verandan på 10kvm.

Allrummet har furutak och välbevarad tapet. I allrummet finns en sovalkov med plats för två sängar. Köksdelen är välutrustad med kyl/frys från Elektrolux, spis/ugn från Elektrolux och fläkt med utsug. Köket har en rostfri diskbänk med kallvatten. Stugan har ingen varmvattenberedare.

En diskret dörr leder in til toaletten som har WC och ett tvättställ.

Vardagsrummet har vävtapet, träinnertak och tidsenliga möbler.

Alla inventarier och redskap kan ingå i köpet.

Ett litet förråd är sammanbyggt med stugan.

I trädgården växer det plommon, björnbär, hibiskus, fikon, eldtorn, murgröna och perenna växter.

I den årliga avgiften till föreningen på ca 5000kr ingår det arrende, vatten, avlopp mm.

Stugans taxeringsvärde är 115 000kr.

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.


1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden.

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  info@artholmen.com

Överlåtelseavgiften på 1000kr betalas av köparen. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att noggrannt undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

395.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Magus Five AB.