VÅRA OBJEKT

Mindre stuga på södertomt. Kan bebyggas ytterligare 52 kvm!

Unikt tillfälle! På en härlig södertomt ligger denna mindre stuga om ca 8 kvm. Tomten kan bebyggas ytterligare 52 kvm som huvudbyggnad inkl uterum och 7 kvm fristående biyta utöver dagens byggnad. Kommunalt VA.


Intresseanmälan & visningar
Objeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
8 Kvm
Tomtarea
300 Kvm
Antal rum
1
Byggår
2005
Fönster
2-glas
Tak
Papp
Vatten & avlopp
Kommunalt VA

MediaStuga/tomt


Härlig södertomt i lugnt läge där det idag står en mindre gäststuga om ca 8 kvm.

Det går att bygga ytterligare 40 kvm boyta samt 12 kvm uterum. Utöver detta kan man bygga ytterligare ca 7 kvm fristående byggnader.

Kommunalt vatten och avlopp finns. Inga avgifter för påkoppling. 

Oinkopplat elskåp finns. Inkoppling kostar enligt Eon 3600kr

Årsavgift ca 5200kr inkl arrende, vatten, medlemsavgift etc. 

P-plats finns att hyra (separat kö för månaderna juni-aug, i övrigt finns plats utan kö) 

Gäststugan står i dagsläget felplacerad på tomten och behöver flyttas till ett av de södra hörnen av tomten

Byggsatster i färdiga moduler 40kvm kostar från ca 100.000kr exkl inredning. Uterum 12 kvm från ca 20.000kr

Prisjämförelse: En nybyggd stuga med uterum på Ärtholmen är värd någonstans mellan 850.000-950.000kr beroende på utrustningsnivå.

Varmt välkomna på visning för mer info. 

Kontakta mäklaren om förfrågan att se stugan andra tider än den officiella visningstiden


Ärtholmens sommarstad


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.


1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen artholmen.styrelsen@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1500kr betalas av köparen. Säljarens överlåtelseavgift är 500kr. Betalas antingen via swish 1231739143 på tillträdet eller via bankkonto i förhand: Swedbank 8214-9, 943593749-6


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom. Ett annat alternativ kan vara ett privatlån utan säkerhet, dock är räntan oftast högre på dessa lån. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i bl.a dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704156025PRIS

395.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Magus Five AB.