VÅRA OBJEKT

Nyrenoverad stuga på Ärtholmen!

Denna stuga har renoverats omsorgsfullt de senaste åren. Det som återstår för den nya ägaren är bara att njuta. Tomten ligger på bullerfritt läge i det populära norra Ärtholmen. I den lättskötta trädgården växer det äpple och päronträd. En tät ligusterhäck ger ett gott insynsskydd. Här kommer du att trivas!


Intresseanmälan & visningar
Objeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
26 Kvm
Biarea
14 Kvm
Tomtarea
290 Kvm
Antal rum
1 rum och kök
Byggår
50-tal, Helrenoverat 2010-2017
Fönster
2-glas 2016
Tak
Papp, äldre
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten och avlopp. Vattnet är påslaget 1/4 till 31/10.
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
2.000 kr/år
Driftkostnad - Övrigt
4.977 kr/år
Driftkostnad - Totalt
9.377 kr/år

Planlösning


Allrummet och köket har ett äldre renoverat brädgolv med det rätta stuket.

Takbjälkarna är synliga och har ledbelysning som ljussätter taket underifrån.

En blommig tapet ger karaktär på allrummet. I övrigt är väggarna fräsht vita. Här finns plats för både matplats och en sängmöbel med inbyggd förvaring.

Badrummet uppfördes 2012 och säljaren garanterar att allt arbete är fackmannamässigt utfört.Väggarna har våtrumstapet och golvet har våtrumsmatta. Här finns WC, tvättställ, duschkabin och en varmvattensberedare.

Köket uppfördes 2012 med Ikeainredning och Ikea vitvaror. Här finns tvättmaskin, diskmaskin, kyl, frys, spis, ugn, micro och fläkt med utsug.

En altandörr leder ut till ett trädäck under tak på ca 9kvm.

Det finns en trädgårdsbod på ca 5 kvm samt en mindre bod.

 

I den årliga avgiften på 4977kr till föreningen ingår det vatten, avlopp, arrende mm. Parkeringskort kostar 500kr och beställs separat.

Stugans taxeringsvärde är 96 000kr.

I köpet kan det ingå inventarier och redskap såsom elgräsklippare mm.

Stugan kan byggas ut till 40kvm stuga med 12kvm veranda.


Renoveringar


Sen ägaren köpte stugan 2010 har ett omfattande renoveringsarbete pågått.

2012 Nytt badrum. Säljaren garanterar att allt arbete är fackmannamässigt utfört. Nytt Ikea kök med nya vitvaror.

2013 Bytt ut hela elsystemet. Nu har stugan automatsäkringar och jordfelsbrytare.

2016 Nya 2-glasfönster och dörr.

2017 All yttre träpanel utbytt och målad med ett lager oljegrund färg och två lager täckfärg.

 

 


Ärtholmen


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.


1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden.

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen  info@artholmen.com

Överlåtelseavgiften på 1000kr betalas av köparen. Bankkonto 82149 943 593 749-6 Swish 123 173 9143


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan.

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet.

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder.

Se Köplagen för komplett lagtext.

 

Bo och biyta är ej exakta mått utan en uppskattning av säljaren. Vill spekulanterna ha exakta mått så vill vi uppmana att de själva mäter upp stugan.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pant objekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom.


Har du en stuga att sälja?


Vi har ett special paket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i dagspressen, Blocket och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Du kan när som helst avbryta uppdraget utan kostnad om du får andra planer.
Jag ser fram mot ett givande samarbete/ DavidPRIS

550.000 kr

som utgångspris
ANSVARIG MÄKLARE

David Blomberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Magus Five AB.