VÅRA OBJEKT

Fantastiskt härlig stuga med stor trevlig gäststuga

På en skön hörntomt ligger denna härliga vinterbonade stuga om hela 53 kvm, samt en inredd gäststuga om 12 kvm. Stor trevlig altan samt en uteplats i trädgården. Uppvärmning via energisnål luft/luftvärmepump


Intresseanmälan & visningar
Objeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Kölnans fritidsby
Boarea
53 Kvm
Biarea
12 Kvm
Tomtarea
375 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960-tal/ renoverat 2000-tal
Fönster
Nyare
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA. Vatten från 15 april - 15 okt
Driftkostnad - El
2.760 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.440 kr/år
Driftkostnad - Totalt
4.200 kr/år

Stugan


Välkomna till denna fantastiskt fina stuga om hela 53 kvm, samt en inredd gäststuga om 12 kvm.

Stugan har nyare treglasfönster, är fullt isolerad i såväl golv, tak som väggar och uppvärmningen sker via en energisnål luft/luftvärmepump. 

Kommunalt VA har anlagts denna vinter  Läs mer under punkten kommunalt VA.

Stort ljust vardagsrum med matsal i öppen planlösning. På golvet ligger praktisk slittålig laminat. Här finns plats för det mesta och lite till! 

Modernt kök med avlastningsytor på båda sidor. Klinker på golvet.

Från köket ut ditt altanen tar man sig smidigt direkt via en altandörr.

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Här finns även handdukstork, dusch, wc, handfat och goda förvaringsutrymmen.

Rymlig hall med tåligt klinkergolv och garderobsutrymmen. 

Sovrum med plats för dubbelsäng och laminatgolv.

Gäststugan är inredd och har plats för 2 sängar.

Det finns även förrådsdel på baksidan av gäststugan med gräsklippare och diverse redskap etc.

Hela stugan samt gäststugan är i mycket fint skick! 

Förutom den upphöjda altanen med staket i anslutning till stugan finns även en uteplats i trädgården med trägolv.

Avgift till föreningen är fn ca 7600kr/år inkl arrende, vatten, medlemsavgift etc. (Det kommunala VA som anlagts kommer finansieras genom att årsavgiften höjs. Exakt belopp är ej fastställt med kommer enligt budget hamna på ca 3500-4000kr/år. Total avgift i framtiden kommer därav vara ca 11000kr/år inkl VA) 

P-plats finns att överta!

Taxeringsvärde (2018) 142.000kr

Nyare el med automatsäkringar i både stuga och gäststuga. 

Varmt välkomna på visning! 

 


Kommunalt VA


Under vintern 2018/2019 har kommunalt VA anlagts på Kölnan. Hela arbetet skall vara klart innan vattnet sätts på nu i April. Ledningarna har lagts in ca 1 meter på tomten. Själva påkopplingen till stugans rör kommer inte kosta något i anslutningskostnad. Dock får varje stugägare betala vad det kostar i rör och att gräva den biten mellan kommunens rör och stugans rör. Finansiering av själva anläggandet av det kommunala VA på kölnan kommer ske genom att årsavgiften höjs för samtliga stugor. Exakt belopp är ej klart men enligt budget ska avgiften höjas med ca 3500-4000kr per år. 

För Bellisgången 235 ligger rör ut från stugan till kommunens rör ca ett par meter ifrån varandra. Detta innebär en väldigt billig och enkel påkoppling. 


Kölnans fritidsby


Föreningen nås på 040-449400 eller se hemsidan http://kolnansfritidsby.se/

Allmänt:
Kölnans Fritidsby ligger idylliskt omgiven av åkrar och betande djur, mellan Malmö och Bara. Det här är "landet på riktigt", men bara ett par minuters bilfärd till det yttre av Malmö. Fritidsområdet är kuperat med vacker utsikt över landskapet. Här finns flera grönområden och lekplatser för barnen. 

Man får ej bo permanent på området men man får lov att vistas i sin stuga när man vill. Man ska vara skriven i närområdet för att få köpa stuga på Kölnan.

Överlåtelseavgiften är 2000kr för säljaren och 2000kr för köparen.
 
Aktiviteter:
På Kölnan behöver ingen gå sysslolös. Här bjuds flera aktiviteter. Loppis, allsång, stavgång, bingo och bussresor har ordnats de senaste åren. Här finns boulebana, fotbollsplan med fotbollsträning för barnen och minigolfbana. Valborg och Midsommar firas med dans, musik och festligheter vid dansbanan och föreningshuset. 

Området runt Kölnan erbjuder också en hel del aktiviteter. I området finns flera golfbanor. Och vill man testa fiskelyckan så ligger Sallerupsdammarna en kort bit bort. För barnen anordnas egna aktiviteter av föreningen.

Pudesjön är en härlig badsjö i närheten.

I Bara finns dessutom bl.a. ett utomhusbad där man kan spendera många roliga timmar en solig sommardag. Där finns dessutom en kiosk, barnbassäng och möjlighet till motionssimning. Badanläggningen har öppet alla dagar och ligger bara en kort tur med cykel eller bil från Kölnan.
Närservice:
Kölnans Fritidsby har ingen egen butik. Men i Bara, på cykelavstånd, finns all service man kan behöva med livsmedelsbutik, pizzeria mm. Dessutom ligger Toftanäs bara några minuter med bil från koloniområdet. Där finns ICA Maxi, Blomsterlandet, byggvaruhus, bensinmack osv. 


Kommunikationer:
Kölnan ligger nära Yttre Ringvägen och nås fort och lätt med bil. Bussen stannar precis utanför. Se tidtabell på www.skanetrafiken.se
Vill du hellre cykla till Kölnan så väljer du den vackra Utflyktsstigen.


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom. Ett annat alternativ kan vara ett privatlån utan säkerhet, dock är räntan oftast högre på dessa lån. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i bl.a dagspressen och alla internetsidor såsom bl.a Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga. Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704156025PRIS

650.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Magus Five AB.