VÅRA OBJEKT

Välplanerad stuga med härlig insynsskyddad trädgård

I lugnt läge på en härlig insynsskyddad tomt ligger denna välplanerade stuga om 28 kvm plus ett uterum om 12 kvm. Möjlighet finns att bygga ut stugan ytterligare 12 kvm om så önskas. Kontakta Marcus på 0704156025 för visning!


Intresseanmälan & visningar
Objeksfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Område
Ärtholmen
Boarea
28 Kvm
Biarea
16 Kvm
Tomtarea
300 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggår
1960-tal
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Vatten & avlopp
Kommunalt VA. Vatten är på mellan ca 1 april-31 okt
Driftkostnad - El
2.400 kr/år
Driftkostnad - Försäkring
1.440 kr/år
Driftkostnad - Totalt
3.840 kr/år

Stugan


I lugnt läge på en härlig insynsskyddad tomt ligger denna välplanerade stuga om 28 kvm plus ett uterum om 12 kvm. Möjlighet finns att bygga ut stugan ytterligare 12 kvm om så önskas. 

På tomten finns även två fristående byggnader om ca 4 kvm 

Uterum om 12 kvm med trägolv och dubbla ingångar till stugan

Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp. På golvet ligger laminat. Från vardagsrummet finns utgång till uterummet.

Kök med spis, kyl och ugn.

För tillfället finns bara vask inne i stugan, inget badrum. Toalett i dagsläget i separat byggnad. Det finns dock plats att sätta in wc där det idag är garderober och vask om man sätter upp en vägg mot köket. Vill man ha större ytor för badrum och övrigt kan stugan enkelt byggas ut ytterligare 12 kvm.

Matsal alternativt sovrum om ca 10 kvm. Även här finns utgång mot uterummet. 

Trädgård med vintergröna buskar och en stensatt uteplats

Avgift till föreningen är ca 5100kr/år inkl arrende, medlemsavgift, vatten, sophantering etc

Varmt välkomna på visning! 

 

 


Ärtholmens sommarstad


Ärtholmens koloniområde ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan här arrendera en trädgårdstomt. Tomterna är på ca 300 kvm. Arrenderar gör man av Malmö Stad. Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar. Är du intresserad av att bli kolonist, titta eller annonsera på anslagstavlan. Det finns också en anslagstavla på området att hålla koll på.


1940 satte man spaden i jorden på Ärtholmen. 109 kolonilotter anlades, delvis som ersättning för att man tagit bort Pildamms- och Sofielunds koloniområden. Idag finns sammanlagt 495 lotter och Ärtholmen är ett av Malmös mera centrala koloniområden. 

Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service.

1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara.

Se www.artholmen.org för mer info

Vaktmästaren Robin kan svara på era frågor om föreningen artholmen.styrelsen@artholmen.org

Överlåtelseavgiften på 1000kr betalas av köparen. Betalas antingen via swish 1231739143 eller bankkonto Swedbank 8214-9, 943593749-6


Undersökningsplikt


Köparens undersökningsplikt
Då huset står på arrenderad mark är det köplagen som gäller om det skulle bli tvist om huset har något fel som upptäcks efter kontraktets fullbordan. 

Både mäklaren och säljaren vill därför uppmana köparen att nogrant undersöka stugans fysiska skick innan vi skriver bindande avtal.

20 § Köparen får inte såsom fel åberopa vad han måste antas ha känt till vid köpet. 

Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder. 

Se Köplagen för komplett lagtext.


Finansiering


Bankerna ställer tuffare krav för att låna ut pengar för att köpa en kolonistuga då man inte äger marken och därmed ser banken stugan som ett osäkert pantobjekt. En väg att finansiera stugan är att ta ett lån på sin bostadsrätt eller på sin fastighet om de är lågt belånade.
För att ta reda på om det finns utrymme för ytterligare lån kan man anlita en mäklare för en värdering av sin egendom. Ett annat alternativ kan vara ett privatlån utan säkerhet, dock är räntan oftast högre på dessa lån. 


Har du stuga att sälja?


Vi har ett specialpaket med ett fast arvode på 25 000kr om vi får din stuga såld till ett pris du är nöjd med. Vi marknadsför din stuga på bästa sett i bl.a dagspressen och Hemnet. Vår yrkesfotograf lyfter fram det bästa med din stuga.
Ser fram mot ett givande samarbete/ Marcus 0704156025PRIS

530.000 kr

Eller högstbjudande
ANSVARIG MÄKLARE

Marcus Zetterberg

Reg. Fastighetsmäklare
OBJEKTSDOKUMENT
  Inga dokument tillgängliga

GÅR DU I SÄLJTANKAR?

SKICKA IN DITT NUMMER SÅ RINGER VI UPP DIG!

© 2014 Zetterberg & Blomberg Fastighetsförmedling. Alla rättigheter förbehålls.

Utvecklad av Magus Five AB.